Ünlü kozmetik zinciri kepenk kapatıyor (Tekin Acar'da zor günler)

Türkiye'nin önde gelen kozmetik perakende zincirlerinden Tekin Acar zor günler yaşıyor. Tekin Acar'ın internet sitesi kapandı, mağazaları da birer birer kepenk indiriyor.

Ünlü kozmetik zinciri kepenk kapatıyor (Tekin Acar'da zor günler)

2017 başında, işleri düşen çok sayıda mağazasını kapatan kozmetik zinciri Tekin Acar'da zor günler yaşanıyor. İnternet sitesine de ulaşılamayan markanın açık kalan son mağazalarını da teker teker kapattığı gözleniyor.

Hürriyet'in haberine göre şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar, “Sorunu aşmaya çalışıyoruz” dedi.

2017 başında, iş yapmayan çok sayıda mağazayı kapattıkları açıklamasıyla dikkat çeken Tekin Acar Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar, “İlk defa kiramı, aidatımı, maaşları ödemekte zorlanıyorum” demişti. Bu açıklamaların ardından Tekin Acar’ın 19 mağazasının kira sözleşmesinin Sephora’ya devredileceği açıklanmıştı. Türkiye genelinde 80 mağazası olan Tekin Acar, geçen hafta sonuna kadar faaliyetlerini sürdürmeye devam etti.

YÜZDE 50 İNDİRİM KAMPANYASI

Hafta sonu ise Tekin Acar mağazalarından müşterilerine, “23 Temmuz’a kadar tüm ürünlerde yüzde 50 indirim yapıldığı” mesajı gitti. Bu mesajın ardından mağazalara gidenlerin büyük bölümü, kapalı dükkanlarla karşılaştı. Aynı süreçte firmanın internet sitesi de erişilemez hale geldi. Sosyal medyada, Tekin Acar markasıyla ilgili birçok iddia gündeme getirilirken, müşterilerin bir kısmı muhatap bulamamaktan, bir kısmı da hediye çeklerini kullanamamaktan yakındı. Bazı sosyal medya kullanıcılarının ise ünlü kozmetik zincirinin kapanmamasına yönelik destek kampanyaları düzenlediği dikkat çekti.

SON DÖNEMDE 'DA 4 ŞUBE KAPATTI

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarında da firmada son dönemde yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. 28 Haziran 2017 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde alınan kararlarla, Tekin Acar’ın Tepe Nautilus, Historia, Ataköy Plus, Valikonağı şubeleri kapatılırken; şirketin merkezi de aynı gün alınan iki farklı kararla iki farklı adrese taşındı. 21 Temmuz tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde ise yönetim kurulu üyelerinden Filis Acar’ın istifası yer aldı. İTO kayıtlarına göre de şirketin, 22 milyon 775 bin liralık sermayesi bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...