Ünlü milyarder, Türkiye’de 'cep'e girmek istiyor

İş dünyasının en yaratıcı işadamlarından İngiliz Richard Branson’ın Virgin Mobile adlı uluslararası cep telefonu şirketi yatırım listesine Türkiye’yi aldığını duyurdu.

Ünlü milyarder, Türkiye’de 'cep'e girmek istiyor

35 ülkede, 20 milyonun üzerinde cep telefonu abonesine hizmet veren Virgin Mobile, son olarak Polonya pazarına adım attı.

Polonya’da T-Mobile (Deutsche Telecom) ve Orange (France Telecom) gibi iki devle rekabete girecek olan Virgin Mobile‘ın Avrupa operasyonlarının başındaki isim Kristian Myrup, Polonya’nın ardından bölgede hızlı büyümeyi planladığklarının altını çizerek girmeyi planladıkları ülkeler arasında Türkiye’yi ilk sırada saydı.

Milliyet'in haberine göre şirket, Rusya ve Macaristan piyasalarındaki fırsatları da değerlendireceğini bildirdi. 38.2 milyon nüfuslu Polonya’da 53.1 milyon cep abonesi bulunuyor. Şirketin üç yıllık hedefi ülkede 1 milyon abone sayısına ulaşmak.

“Nerede iyi bir fırsat var, biz oraya yatırım yaparız. Onun için buraya geldik” sözleriyle Virgin Mobile şirketinin Polonya yatırımından büyük beklentisi olduğunu ifade eden Richard Branson’un Türkiye’deki cep operatörlüğü yatırımı da ‘ön ödemeli kart’ pazarında olacak. Türkiye’de başta Muhabbet Kart ve BIMCell olmak üzere ön ödemeli hat pazarında iki şirketin yatırımı öne çıkıyor.

Sayfa Yükleniyor...