Marmaris'te 5 bin bina için yıkım kararı

Marmaris'te 5 bin bina için yıkım kararı verildi. Yıkım kararı alınan binalar arasında büyük işletmeler de var.

Marmaris'te 5 bin bina için yıkım kararı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki 35 turistik otel ve 500 konutun da aralarında bulunduğu 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi. 

Marmaris Belediyesi, geçen 1 Temmuz'dan bu yana ilçedeki kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı.

Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi.

Bunu binalara ayrıca toplam 15 milyon lira da para cezası kesildi.

"NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, yıkım kararı alınan yerler arasında büyük tesislerin de olduğunu söyledi.

Acar, şunları söyledi: "Bunca yıldır çalışan otelin, bilmem kaç santimlik imara aykırı durumu varmış. Bırakın Marmaris'i ülke genelinde tüm yapıları inceleyin mutlaka birkaç santim aykırılıklar çıkar. Ne yani şimdi biz bu birkaç santim için bu 25 yıllık oteli yıkmalı mıyız? Yazık günah değil mi? Ceza kestiğimiz ve yıkım kararı aldığımız çok ciddi büyük tesisler var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kaçak yapılaşmaya karşıyız tabii ki ama, bunlar önceden yapılmış binalar. Küçük küçük unsurlar nedeniyle bu tür yerleri mühürleyip, yıkım emri çıkartmak zorunda kaldık. Bu anlayışla, bu iş bu şekilde yürümez. Yeni yapılan otellerden, 5 yıldızlı olanlarına kadar çok sayıda otel mühürlendi ve ceza kesildi. Ne olacak şimdi? Sezon ortasında bunların oteli boşaltıp kapıya kilit mi asmaları gerekiyor?" 

'ÇOK SAYIDA KAMU BİNASININ RUHSATI YOK'

Muğla'nın büyükşehir belediyesi olmasıyla mahaleye dönüştürülen köylerde de inceleme yapıldığının altını çizen Başkan Acar, buradakilerde eklendiğinde yıkım kararı çıkartılan bina sayısının 5 bine yakın olduğuna dikkati çekti. "İş baştan kokmuş" diyen Başkan Acar, şöyle dedi:

"Marmaris'te kamu kurum ve kuruluşlarına ait çok sayıda binanın ya ruhsatı yok ya da projeye aykırı şeyler yapılmış veya eksikleri var. Bunları da herkes biliyor. Hadi buyurun işin içinden birlikte çıkalım."

Marmaris'te tapu müdürlüğüne kayıtlı 25 bin civarında bina olduğu bildirildi.

Sayfa Yükleniyor...