Ünlü yatırımcı Buffett'tan tüyolar

Yatırım tavsiyesinde bulunan ünlü yatırımcı Buffett, "Uzun vadede hisse senetlerinden oluşmuş bir portföy kağıt paradan, ya da altın gibi gelir üretmeyen varlıklardan çok daha iyi getiri sağlayacaktır" dedi.

Ünlü yatırımcı Buffett'tan tüyolar

Dünyanın en zengin yatırımcılarından Warren Buffett, Wall Street için umutlu.

CNBC'ye konuşan Buffett, güçlü şirketlerin hisselerinden oluşan bir portföyün uzun vadede altından daha iyi getiri sağlayacağını savundu.

Buffett şunları söyledi: "Paranızla bir şeye yatırım yapmak zorundasınız. Eğer paranızı cüzdanınızda tutarsanız, sıfır yatırım yapmış olusunuz. Maalesef şu an paranızı bankaya götürürseniz de sıfır yatırım yapmış oluyorsunuz, Amerikan tahvili alsanız da sıfır yatırım yapmış oluyorsunuz. Hiç şüphem yok ki uzun vadede hisse senetlerinden oluşmuş bir portföy kağıt paradan, ya da altın gibi gelir üretmeyen varlıklardan çok daha iyi getiri sağlayacaktır. Wall Street için 3 aylık, 6 aylık için bir öngörüde bulunamam. Ama iş modeli sağlam şirketlerin hisseleri alınabilir, ki onlardan piyasada çok var."

Warren Buffett öncelikle Amerika'da yatırım yapmayı tercih ettiğini söylese de 7 tane Avrupa şirketinde de portföyünde yer verdiğini açıkladı.

Ünlü yatırımcı "Tüm dünyadaki hisse senetlerine bakarım ama tabii ki öncelikle Amerikan hisselerine bakıyorum çünkü en büyük piyasa burada. Buradaki şirketleri de iyi tanıyorum. Ama Almanya'da da bir sigorta şirketine yatırımımız var. Şu anda portföyümde 7 tane uluslararası şirket bulunuyor. Hatta bu hisse senetlerin hepsi de Avrupa hisseleri" dedi.

Sayfa Yükleniyor...