'Uygarlıklar Şehri İstanbul'u Tanıyalım'

İETT ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı iş birliğinde yürütülecek proje kapsamında, 15 bin öğrenci kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme şansı yakalayacak.

Proje, sosyoekonomik ve sosyokültürel anlamda dezavantajlı konumdaki insanların yaşadığı Gaziosmanpaşa'daki öğrencileri, İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile buluşturmak, aidiyet duygusunu geliştirmek amacıyla başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nın da içerisinde yer aldığı proje çerçevesinde, ilçedeki toplam 15 bin öğrenci, kentin belirlenen tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı bulacak.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, projenin, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti ilan edildiği bir dönemde gerçekleştirilmesinin de ayrı bir önem taşıdığını kaydetti.

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz da proje kapsamında ilk etapta 7 bin öğrencinin 60 günde İstanbul'un fethinin üç boyutlu olarak resmedildiği ''Panorama 1453 Müzesi'ni'' ziyaret etmesinin sağlanacağını bildirdi.


Sayfa Yükleniyor...