Varlık Fonu nasıl yönetilecek? Maliye Bakanı açıkladı

Varlık Fonu’nun bağımsız denetçiler tarafından denetleneceğini belirten Maliye Bakanı Ağbal, “Varlık Fonu kendine devredilen varlıkların tek başına yönetimine karar veremeyecek; bunların nasıl yönetileceği Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek” dedi.

Varlık Fonu nasıl yönetilecek? Maliye Bakanı açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Varlık Fonu’yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CNN Türk’e konuşan Ağbal, “Varlık Fonu sayesinde çok ciddi kaynak sağlanacak ve Varlık Fonu piyasalarda önemli aktör haline gelecek” dedi.

Fonun sermaye piyasalarında oynaklıkların engellenmesi için büyük altyapı projelerinin harekete geçirilmesine ivme sağlayacağını belirten Ağbal, “Başka alacağımız kararlarla Varlık Fonu önümüzdeki günlerde daha da güçlenecek” dedi.

Fonun bağımsız denetçiler tarafından denetleneceğini kaydeden Ağbal şunları kaydetti: “Varlık Fonu kendine devredilen varlıkların tek başına yönetimine karar veremeyecek; bunların nasıl yönetileceği Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek. Fona devredilen şirketlerin hissedarı sıfatıyla sadece hissedarlıktan kaynaklanan yetkiler kullanılacak, yönetim yerine geçilmeyecek. Varlık Fonu'na devredilen şirketler mevcut yönetimler tarafından yönetilmeye devam edilecek, çalışanlar açısından da hiçbir sıkıntı yok.”

Ağbal, THY ve Halkbank’ın stratejik kurumlar olduğunu, bu varlıklarla ilgili ileriye dönük özelleştirme planlarının hükümet tarafından belirleneceğini belirtti.

"İNŞAATTA DAMGA VERGİSİ İNDİRİMİ GÜNDEMDE"

Ağbal, inşaat sektöründe vergi maliyetlerini aşağı çekmek için bazı sözleşmelerde damga vergisinin düşürülmesinin gündemde olduğunu belirtti.

"OTOMOTİVDE GEREKİRSE ADIM ATILIR"

"Otomotiv sektörüyle de konuşuyoruz" diyen Maliye Bakanı, ekonomiyi canlandırmak için geekirse orada da bir takım adımlar atılacağını kaydetti.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Maliye
  • Vergi
  • Ekonomi
  • Varlık Fonu

Sayfa Yükleniyor...