Vekiller yalı avında

Yalı piyasasını milletvekili heyecanı sardı. Aracıların kapısını çalan vekillerin avukatları sıkı pazarlıkta.

Vekiller yalı avında

Satışların gizli kapaklı yapıldığı yalı piyasasında büyük hareketlilik var. Radikal'in haberine göre iki işadamının yanı sıra Türkiye’nin önde gelen bir gıda şirketinin üst düzey yöneticisi yalısını satışa çıkardı.

ABD’ye yerleşme planları yapan üst düzey yönetici yalısı için 8.5 milyon dolar isterken işadamlarının yalılarına ise 15 ve 22 milyon dolar değer biçildi. 

YALILARIN TALİPLİLERİ DE İLGİNÇ
Son dönemde Anadolu’dan işadamlarının en büyük alıcı olarak dikkat çektiği piyasaya şu anda yön verenler ise Ankaralı işadamları ve vekiller.

Yalı satışında uzman emlakçılar kapılarının iki milletvekilinin avukatı tarafından çalındığını söylüyor.

Emlakçılar vekillerin avukatlarının 10-15 milyon dolara kadar yalı almak için sıkı pazarlık yaptığını açıklıyor. Anadolu ve Avrupa yakasında şu anda 30’un üzerinde yalı satılık. Gizli satışlar da dahil edildiğinde bu sayı 100’e kadar çıkıyor. 

Yalılar için biçilen fiyatlar daha çok 8-25 milyon dolar arasında. Yılda en az 10 yalının sessiz sedasız el değiştiriyor.

SON YILLARDA YALI SAHİBİ OLANLAR
Abdi İbrahim İlaç Başkanı Nezih Barut, Yedi Sekiz Hasan Paşa Yalısı; Ahmet Kamil Erciyas, Hazım Atıf Bey Yalısı; Örsan Tekstil’in sahibi Osman Ör, Tevfik Ercan Yalısı; Ali Akkanat, Köseleciler  Yalısı; Dalkıran Grup’un patronu Yaşar Dalkıran, Yüzüklü Yalısı; Erdal Aslan Menemenlioğlu, Manas Efendi Yalısı; Torunlar Grubu Başkanı, Aziz Torun Clifton Yalısı; Koza-İpek Holding Başkanı Akın İpek, Bebek’te yol yalısı; Bursalı tekstilci Erol Türkün, Midil Yalısı.

Sayfa Yükleniyor...