Vergi borçluları tanıdık çıktı!

İmar Bankası'nın başı çektiği vergi borçluları listesinde Uzan Grubu şirketleri, JetPA Holding ve Yimpaş öne çıkıyor. Listede Beşiktaş ve Trabzonspor da var.

Vergi borçluları tanıdık çıktı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sayfasında açıkladığı borçlular listesinde, 1 Haziran 2008 ile 31 Mayıs 2009 tarihleri arasında kesinleşen ve toplamda 850 bin lirayı aşan vergi ve cezasının borcunu ödemeyenler yer alıyor.

118 sayfalık listede 5 bin 889 şirket ve kişi bulunuyor. Bu isimlerin ödemediği vergi borcu toplamı ise 25.9 milyar lirayı buluyor.

Listenin en yüksek borçlular listesinin ilk beş sırasında el konulan İmar Bankası ve dört şubesi var. İmar Bankası'nın ilk beşteki iştiraklerinin borcu, 1.4 milyar lira.

Listenin altıncı sırasında da tanıdık bir isim var. 2002 seçimlerinde milletvekili olan ancak vekilliği düşürülen Fadık Akgündüz'ün JetPA Holding 227 milyon lira borçla altıncı sırada yer aldı.

Uzan Grubu listeye, baba Kemal Uzan'ın vergi borçlarıyla da girdi. İsimleri çete ilişkileri ve yolsuzluk suçlamalarıyla kamuoyu gündemine gelen Erol Evcil ve Orhan Aslıtürk de listede.

Evcil'in borcu, 43 milyon lira. Evcil'e ait Eze Zeytincilik de 112 milyon lira ile yirminci sırada bulunuyor. Orhan Aslıtürk ise iki ayrı sırada 108 milyon lira toplam borçlu görünüyor.

39 milyon lira borçlu Yimpaş, bir dönem müzik piyasasında isminden çokca söz ettiren Prestij Müzik, yine kamuoyunun tanıdığı Korkmaz Yiğit gibi isimlerin de olduğu listede birçok belediye de yer alıyor.

Pahalı transferleriyle spor gündemine yerleşen futbol kulüpleri de listede. Süper Lig'in iki büyüğünden Beşiktaş'ın vergi borcu 16.2, Trabzonspor'un borcu ise 1.8 milyon lira.

Sayfa Yükleniyor...