Vergisi gelmeden zammı geldi

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, hazırgiyim ve tekstil ithalatına ek vergi kararı yürürlüğe girmeden kumaşçıların fiyatlara yüzde 5-10 oranında suni zam yaptığını söyledi.

Vergisi gelmeden zammı geldi

Hazır giyim sektöründe ithalata karşı alınan yüzde 30 ila 40 oranındaki ek vergi kararının ayak sesleri duyulmaya başlandı. Vergi yürürlüğe girmeden tedarikçiler fiyatları yukarı çekti.

CNBC-e'ye Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı "Yürürlüğe daha girmedi, ne zaman gireceği belli değil, tarih yok. İçeride kumaş, astar fiyatları yukarı çıkmaya başladı. Yüzde 5-10 oranında suni zamlar yapıldı" dedi.

Sektörün duayen isimlerinden Abdullah Kiğılı, zammın tüketici fiyatlarına 2012 kış sezonunda yansıyacağını söyledi ve ekledi: "Fiyatlar asgari yüzde 10 artar"

Hükümete de hak verdiklerini söyleyen Kiğılı, ek vergi oranının düşürülmesi yönünde dış ticaret bakanlığı ile görüştüklerini kaydetti.

Sektörün bir diğer gündem maddesi Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği ile Tescilli Markalar Derneği'nin aldığı birleşme kararı.

Kurulacak federasyona başkanlık etmesi için gelen tekliflere yeşil ışık yakan Kiğılı, "Bana da yaşım itibariyle -45 yıldır işin içindeyim- böyle bir teklif yapıldı. Sektörün sağlığı selameti açısından biz her zaman sektörün içinde çalışan insanız, doğru olan ne ise onu yapmak mecburiyetindeyiz. Genç arkadaşlar başında olmalı ama onlar da tecrübeli bir isim olsun istiyorlar. Konuşuyoruz."

Sayfa Yükleniyor...