Vestel’in ortaklık görüşmesine kriz molası

Vestel Elektronik ile Whirlpool Europe arasında beyaz eşya sektöründe ortaklık kurmak amacıyla geçen yıldan bu yana sürdürülen görüşmelere ara verildiği açıklandı.

Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya’nın İMKB’nin dünkü bülteninde yer alan ortak açıklamalarında, “Taraflar, şartlar iyileşinceye kadar görüşmelere ara verilmesi konusunda mutabık kaldı. Ancak taraflar, ortaklığın arkasındaki stratejik sebeplerin hâlâ geçerli olduğuna inanmaktadırlar” denildi.

Oyak Yatırım’dan Cemal Demirtaş, konuyla ilgili olarak, “İki şirket arasındaki ortaklık görüşmeleri uzun süredir devam ediyor ve bir türlü tamamlanmıyordu. Yaşanan gecikmenin negatif etkisi hisseye de büyük bir oranda yansımıştı. Kriz nedeniyle ortaklık görüşmelerine ara verildiğinin açıklanması, Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya’ya yönelik olumlu beklenti duyulmasını zorlaştırıyor” dedi.

Vestel Elektronik’in yılın ilk dokuz ayında konsolide net zararı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 344 artışla 132.1 milyon YTL oldu.

GÖRÜŞMELER GEÇEN YIL BAŞLAMIŞTI
Vestel Elektronik ile Whirlpool Europe arasındaki görüşmeler; yerli ve yabancı beyaz eşya pazarında ticari faaliyetlerin daha da güçlendirilmesi ve bu konudaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yüzde 50/50 ortaklıkla bir şirket kurmak için geçen yıl başlatıldı.

Ayrıca kurulacak ortaklığa Vestel Elektronik’in Rusya’daki yüzde 100 iştiraki Vestel CIS’ın da dahil edilmesi için ayrıntılı inceleme sürecini başlatmak üzere Whirlpool Europe ile bir gizlilik sözleşmesi imzalandı.

Vestel Elektronik, beyaz eşya sektöründe, yaklaşık yüzde 73 hissesine sahip olduğu Vestel Beyaz Eşya ile faaliyet gösteriyor.

Sayfa Yükleniyor...