VİA Gayrimenkul borsa kotundan çıkarıldı (Hisse alanlar ne olacak?)

Sermaye Piyasası Kurulu, FETÖ'ye yakın olduğu gerekçesiyle VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı borsa kotundan çıkardı. SPK, hisse alanların zarar etmeyeceğini açıkladı.

VİA Gayrimenkul borsa kotundan çıkarıldı (Hisse alanlar ne olacak?)

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığı nedeniyle VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin (GYO) paylarını borsa kotundan çıkardı.

Mayıs ayında 13,60 lira pay başı bedelle halka açılan VİA GYO, SPK tarafından Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından ve buna bağlı olarak da borsa kotundan çıkarılmasına karar verdi.

SPK ve Borsa İstanbul'a yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre kurul, Sermaye Piyasası Kanunu kapsamındaki tüm şirketleri FETÖ'yle ilişkileri anlamında bir taramadan geçiriyor. Yetkililer, bu anlamda VİA GYO'nun kanun kapsamından çıkarıldığını, başka şirketlerde de benzer durumların tespit edilmesi durumunda, kurulun gerekli müdahaleleri yapmaktan kaçınmayacağını ifade ediliyor.

SPK dün yayımladığı haftalık bültende, Sermaye Piyasası Kanunu’nun 96. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak, kanunun 1. maddesi, 33. maddesinin beşinci fıkrası ve 128. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek kanun kapsamından ve buna bağlı olarak şirket paylarının da borsa kotundan çıkarılmasına karar verdiğini bildirdi.

KÜÇÜK YATIRIMCI ZARAR ETMEYECEK

Şirket paylarının mevcut durumda borsada halka arz fiyatının (13,60 TL) ve geri alım garantisi verilen fiyatın (14,00 TL) altında işlem gördüğü, 26 Temmuz 2016 tarihinde Borsa kapanış fiyatının da 12,40 TL olduğu ve çok sığ bir piyasasının bulunduğuna dikkati çeken SPK, bu değerlendirmeler ışığında yatırımcı menfaatine olacak şekilde; pay sahiplerine paylarını 14,00 TL bedelle şirkete satma hakkının olduğu kaydedildi.

MAYISTA HALKA ARZ EDİLDİ

Şirket, mayıs ayındaki halka arzında yatırımcılara 17 Ağustos 2016 tarihine kadar "geri alım garantisi" vermişti. SPK aldığı karar ile sadece halka arzdan pay alanların değil 26 Temmuz'a kadar Borsada alım gerçekleştiren yatırımcıların paylarının da şirket tarafından geri alınması kararını verdi.

VİA Gayrimenkul borsa kotundan çıkarıldı (Hisse alanlar ne olacak?) - 1 Şirketin projeleri arasında Viaport Marina da var.

Borsa İstanbul da bu sabah yaptığı duyuruda SPK kararı ile VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin paylarının Borsa kotundan çıkarıldığını bildirmişti.

EN BÜYÜK HALKA ARZLARDAN BİRİYDİ

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, halka arz için "2016'nın başından bu yana yapılan toplam 8 halka arzın en büyüğü. 2 bin 455 yatırımcı işlem yapacak fakat son 1 yıldır hiç işlem yapmamış 450 yatırımcı bu halka arzdan hisse alarak VIA'ya ortak oldu" değerlendirmesini yapmıştı.

VİA Gayrimenkul borsa kotundan çıkarıldı (Hisse alanlar ne olacak?) - 2 Türkiye'nin ilk tema parkı Eyüp'te yer alan Vialand.

2015'TE KURULMUŞTU

Vie Gayrimenkul, perakende odaklı entegre gayrimenkul projeleri geliştirmek ve yönetmek için 2015 yılında kuruldu. Şirket 2015 sonu itibarıyla 3,3 milyar TL aktif ve 3,2 milyar TL portföy büyüklüklerine ulaştı.

VİAPORT VE VİALAND PROJELERİ BÜNYESİNDE

Şirketin bünyesinde yer alan projeler arasında Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand bulunuyor.

YILLIK KİRA GELİRİ 100 MİLYON EUROYU AŞIYOR

4 büyük AVM'yi bünyesinde barındıran VİA Gayrimenkul'un yıllık kira geliri 100 milyon euronun üzerinde.

Sayfa Yükleniyor...