Vizesiz hayat için "yatırım yoluyla vatandaşlık" çok moda

Dünyanın "yatırım yoluyla vatandaşlık" alanında önde gelen danışmanlık şirketi HenleyPartners İstanbul’da ofis açtı. İngiltere'den Kanada'ya Dominika'dan Macaristan'a nasıl oturum izni ve vatandaşlık alınacağının yollarını anlatıyorlar...

Vizesiz hayat için "yatırım yoluyla vatandaşlık" çok moda

Son dönemde küreselleşen dünyada seyahatlerin artmasıyla özellikle maddi gücü olan insanlar arasında başka ülkelere doğru yeni ufuklar açılıyor.

Dünyada hızla yaygınlaşan ve büyük talep gören "yatırımcı oturum ve vatandaşlık programları" için talep de git gide artıyor. Bu alanda Türkler de son yıllarda önemli arayışlar içinde. "Yatırım yoluyla vatandaşlık" alanında dünyanın en büyük danışmanlık şirketi olarak hizmet veren Henley&Partners, İstanbul ofisini açtı.  

VATANDAŞLIKTA KOLAYLIK SAĞLAYAN PROGRAM

Dünya 90’lı yıllardan beri oldukça hızlı bir globalleşme süreci yaşıyor. Hizmet ve kapital anlamında transferler artık eskiye nazaran çok daha kolaylaşmış durumda. Ancak kişisel olarak globalleşme aynı hızda kolaylaşamıyor. Özellikle dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan vize programları yüzünden pek çok iş insanının işleri aksıyor ya da hayata döndürülemiyor. Örneğin Çin dünya ekonomisinin en büyük oyuncularından birisi olmasına rağmen Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD ile vize sorunu yaşayan bir ülke. Dolayısıyla Çinli iş insanları vize problemi yüzünden iş kaybedebiliyor, rahat hareket edemiyorlar. Yatırımcı vatandaşlık ve oturum programları sayesinde vize problemi kökten çözülebiliyor.

SAVAŞ VE BENZERİ DERTLER DE BÜYÜYOR

Dünyanın bazı ülkelerinde yaşanan savaşlar ve huzursuzluklar pek çok vatandaşın hayatlarıyla ilgili alternatif yaratma arayışına sebep olabiliyor. Çok sayıda ülke vatandaşı hayat sigortası ve B planı olarak oturum izni ya da vatandaşlık alabilmek amacıyla araştırma halinde. İnsanlar çocuklarının ve gelecek kuşaklarının geleceğini garantileyip riski minimize etmeye çalışıyor.

VERGİ VE MADDİ AVANTAJLAR DA ÇOK ÖNEMLİ

Dünyanın bazı ülkelerinde iş insanlarına büyük vergi kolaylıkları sağlanıyor. Kendi ülkesinde yüksek vergiler nedeniyle iş yapmaktan çekinen bazı iş insanları yatırımcı vatandaşlık hakkı elde ederek düşük vergi ile dünya genelinde iş yapma şansını yakalayabiliyor. Son günlerde ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu Fransa’daki yüksek vergilerden şikayetçi olmasından dolayı vergi oranı düşük olan ülkelerde vatandaşlık arayışında olduğuna dair haberlerle gündeme gelmişti.

2016'NIN EN DÜNYADA EN POPÜLER ÜLKELERİ

a) Ekonomik Vatandaşlık Veren Ülkeler:

Malta

Antigua&Barbuda

Dominika 

b) Yatırım Yoluyla Göçmenlik Veren Ülkeler:

Amerika Birleşik Devletleri

Kanada

İngiltere

c) Yıldızı Parlayan Oturum Programları

Yunanistan

Macaristan 

Vizesiz hayat için "yatırım yoluyla vatandaşlık" çok moda - 1 Hakan Çörtelek-Tolga Habalı (Henley&Partners)

TÜRKİYE'DE TEMSİLCİLİK AÇTILAR

Henley&Partners İstanbul ofisi yatırımcı vatandaşlık programını anlatmak ve kanalları açmak hedefiyle hizmete girdi. Uzun yıllardır Kanada’da göçmen olarak yaşayan ve daha sonra vatandaşlık hakkını elden eden Tolga Habalı ve Hakan Çörtelek Henley&Partners’ın İstanbul ofisi kurucuları. Habalı ve Çörtelek Türkiye’den vatandaşlık ve oturum izni konusunda bilgi almak isteyen çok kişi bulunduğunu belirtiyorlar. Henley&Partners Türkiye Direktörü Tolga Habalı ve Londra Yönetici Ortağı Hakan Çörtelek vatandaşlık ve oturum programları ile ilgilenenlere hizmet veriyor...

Sayfa Yükleniyor...