Vodafone, Borusan Telekom'u aldı

Vodafone Holding, Borusan Telekom'un hisselerinin tamamını satın aldı.

Vodafone, Borusan Telekom'u aldı

Vodafone Group, Vodafone Türkiye'nin Borusan Telekom'u aldığını açıkladı. Şirketler satın alma tutarını açıklamadılar.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Borusan Telekom'un 2008 sonu itibariyle brüt aktiflerinin 18 milyon dolar, net gelirlerinin ise 70 milyon dolar olduğu belirtildi.

Vodafone Türkiye tarafından düzenlenen basın toplantısında ise Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray, "Borusan Telekom'u satın alarak kurumsal iletişim pazarındaki konumumuzu kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi ve ekledi: "Borusan Telekom markası 1.5 sene sürecek, daha sonra Vodafone olarak yoluna devam edecek."

Timuray, son üç ayda kurumsal müşteri numara taşınabilirliğinde ise ilk sırada yer aldıklarını kaydetti.

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ise imza töreninde yaptığı konuşmada; “Borusan, telekomünikasyonu geleceğin yüksek katma değer yaratacak sektörlerinden biri olarak saptayarak 2000 yılında sektöre ilk giren şirketlerden biri oldu. 5 yıl içinde en önemli kurumsal hizmet sağlayıcılarından biri haline geldik. Borusan Telekom performansı ile kendi sektöründe bir başarı hikayesi yaratmıştır. Ancak sektördeki entegrasyona yönelik trendler ve faaliyet gösterdiğimiz enerji, çelik ve lojistik sektörlerindeki büyüme hedeflerimiz bize telekom işinden çıkma kararı aldırdı. Akılcı bir anlaşmaya kadar da rekabet gücümüzü geliştirecek yatırımlarımızı aralıksız sürdürdük” dedi.

BORUSAN ÜÇ SEKTÖRE ODAKLANACAK
Borusan Telekom'un Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yüzde 38'ine hizmet verdiğini söyleyen Borusan Holding CEO'su Agah Uğur da telekom sektöründe oyunun kurallarının değiştiğini ve Borusan Telekom'u oyunu doğru oynayan, doğru ellere teslim etmeye karar verdiklerini açıkladı.

Uğur'un verdiği bilgiye göre Borusan Telekom'un 150 çalışanı ve 3,000 kurumsal müşterisi bulunuyor. İstanbul başta olmak üzere 250 kilometre fiber yatırımının önemli kısmını tamamladıklarını söyleyen Uğur, Borusan Telekom'un 3-4 yıldır pozitif faaliyet kârı açıkladığını ve kurumsal alternatif operatörleri içinde en büyük olduklarını belirtti.

Enerjiye büyük yatırım yapma planı içerisinde olduklarını ve yatırımlarına başladıklarını söyleyen Uğur "Çelik sektöründe durmak yok, büyümek mecburiyet. Lojistik sektörümüz de çok çok hızlı büyüyor. Bu üç sektöre odaklanma stratejisi ve doğru elleri bulduğumuza inandığımız için bu anlaşmayı Vodafone ile yapma kararı aldık" dedi.

Borusan Telekom Genel Müdürü Mehmet Başer de, yılda 1 milyar dakikaya ses trafiğine sahip olduklarını ve data tarafında 2009'da yüzde 100 büyüme sağladıklarını söyledi.

2000 yılından bu yana kurumsal müşterilere sabit iletişim hizmetleri veren Borusan Telekom, 2004 yılında A Tipi Lisansı alarak Uzak Mesafe Telefon Hizmetleri sunmaya başladı. Şirket, 2006’dan beri sabit ses hizmetlerini de sağlıyor.

Sayfa Yükleniyor...