Vodafone yerli ekosisteme yeni KOBİ'ler katacak

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, "Türkiye’de en yüksek sayıda canlı ULAK baz istasyonu devrede olan operatör olduk" dedi.

Vodafone yerli ekosisteme yeni KOBİ'ler katacak

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, "Şirketimiz satın alma prosedürlerinde yapılan değişikliklerle yerli ürün alınımını önceliklendirdi. Bu kapsamda yerli üreticilere pozitif ayrımcılık yapacağız" açıklamasında bulundu.

Vodafone, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu katılımı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında online olarak düzenlenen 'Teknolojide Yerli Üretim ve KOBİ’lerin Gücü' etkinliğinde KOBİ’lerle üçüncü kez bir araya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy'un konuşmacı olarak yer aldığı programa ayrıca 300’ü aşkın KOBİ temsilcisi katıldı.

Programda Vodafone Türkiye'nin KOBİ'lere ve yerli üretime verdiği önceliklerden bahseden Aksoy, yerli üretimin desteklenmesini öncelikleri arasında gördüklerini söyledi. Yatırımlarında tedarik zincirine katılabilecek KOBİ’lerle etkin iletişim kurmaya ve iş birliği yapmaya devam ettiklerini belirten Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, "4.5G yatırım yükümlülüğümüz gereği yatırımlarımızı yerli malı belgeli ürünlerden ve Türkiye'de ürün veya sistem geliştirmek üzere kurulan KOBİ niteliğindeki tedarikçiler tarafından üretilen ürünlerden sağlamaya çalışıyoruz.

Atılan adımlara rağmen halen yeterli arzın oluşmadığını görüyoruz. Yerli teknoloji ekosisteminde başta yazılım olmak üzere farklı altyapı bileşenlerini üretebilecek kapasiteye ve teşviklere ihtiyaç var.Vodafone olarak, bu ekosistemin en sağlıklı şekilde oluşabilmesi için destek vermeye hazırız.

Konuyla ilgili tüm paydaşlarımızla koordineli bir şekilde ekosistemi büyütmeye çalışmaya ve sürdürülebilir bir yatırım ortamının oluşmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ İHRACAT"

Vodafone'un yerli tedarik kapasitesinin oluşması ve yerli alım yükümlülüğünün karşılanması konusunda son 6 yılda önemli projelere imza attığının altını çizen Aksoy, "Halihazırda 71 farklı yerli üreticiyle çalışıyoruz. 2 yıl önce Rize, Artvin, Ardahan, Kars ve Ankara’da toplam 250’nin üzerinde ULAK yerli baz istasyonunu canlıya aldık.

Türkiye’de en yüksek sayıda canlı ULAK baz istasyonu devrede olan operatör olduk. İstanbul'da İTÜ Vodafone Future Lab adı altında bir akıllı teknoloji merkezi de kurduk. Burada neredeyse tamamı yerli 30 çözüm ortağıyla birlikte geliştirdiğimiz 34 akıllı teknoloji çözümü sunuyoruz. Vodafone ayrıca, kendi Ar-Ge şirketi Vodafone Teknoloji’de yerli sertifikalı ürün üretiyor. Hedefimiz bu ürünleri yurtdışına da ihraç edebilmek" ifadelerini kullandı.

"YERLİ ÜRÜN ALIMINI ÖNCELİKLENDİRDİK"

Vodafone'un 'Satın Alma Programı' hakkında bilgiler veren Aksoy, 'Vodafone Türkiye, Vodafone Grubu içinde global teknik onay zorunluluğundan muaf tutulan ve ülkesi özelinde kullanacağı ürünlere teknik onay verme önceliği getirilen ilk ülke oldu.

Şirketimiz satın alma prosedürlerinde yapılan değişikliklerle yerli ürün alınımını önceliklendirdi. Bu kapsamda yerli üreticilere pozitif ayrımcılık yapacağız. Ayrıca, Türkiye’deki satın almalar için yapılacak ihalelerle ilgili herkese açık bir platformda duyuru yapmak üzere Tedarik Zinciri Portalı’nı da hayata geçirdik. KOBİ’ler, bu portaldan Vodafone’un güncel ihalelerini takip ederek, ihaleye katılım başvurusunda bulunabilecek" şeklinde konuştu.

KOBİ'lerin sadece Türkiye'deki operatörlere değil, yurtdışına da hizmet vermesini arzuladıklarını belirten Aksoy, 'Vodafone, ekosistemine dahil olan KOBİ’leri uzun vadede global gücünden ve deneyiminden de yararlandırmayı planlıyor. Bu kapsamda, KOBİ’lerin diğer Vodafone ülkelerine de satış yapabilir hale gelmesi ve Türkiye’nin kendi bölgesinde bir 'bilişim üssü' olarak konumlanması hedefleniyor" dedi.

YERLİ ÇÖZÜM ORTAKLARIYLA YAPILAN PROJELERİN İŞ HACMİ 100 MİLYON TL’Yİ BULDU

Öte yandan Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, yerli ekosistemi destekleyen Vodafone Business, 2020 yılında yerli çözüm ortaklarıyla işbirliklerini güçlendirerek önemli bir değer yarattı. Yerli çözüm ortaklarıyla geliştirdiği Red Kontrol, Bulut Santral ve Siber Güvenlik Operasyon Merkezi gibi çözümlerle ekosistem için yaratılan iş hacmi yaklaşık 100 milyon TL oldu.

Sayfa Yükleniyor...