Volkswagen’den uçan araba hamlesi

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen, uçan araba teknolojisinin potansiyel müşterilerinden biri olduğunu açıkladı. Şirket bu bağlamda, Çin'de uçan arabalar hakkında bir fizibilite çalışması yürütüldüğünü belirtti.

Volkswagen’den uçan araba hamlesi

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olan ve en çok araç satışına ulaşan Volkswagen, uçan araba teknolojisine adım atmaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamada uçan araba teknolojisinin potansiyel müşterilerinden biri olunduğunun altı çizilirken “Çin’de uçan arabalar hakkında bir fizibilite çalışması yürütüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘ÇİN’İ TEKNİK AÇIDAN YAKIN GÖRÜYORUZ’

Alman otomotiv devi Volkswagen, "Özellikle teknik açıdan yakın gördüğümüz Çin pazarında bu çalışmayı yapıyoruz. Otonom sürüşün ötesinde araçlardaki dikey hareketlilik kavramı, mobilite yaklaşımımızı geleceğe taşımak için bir sonraki adımımız olabilir" ifadelerini kullandı.

Volkswagen, “Uçan araba teknolojisinin potansiyel müşterilerinden biriyiz. Bu nedenle, bu yaklaşımı sanayileştirme olasılığını belirlemek için bir fizibilite çalışması yaparak potansiyel kavramları ve ortakları araştırıyoruz" dendi.

‘İLK OLARAK DRONE GELİŞTİRİLECEK’

Volkswagen’in Çin yöneticisi Stephan Woellenstein, Volkswagen CEO'su Herbert Diess ile yaptıkları ortak röportajda, şirketin lisanslı olarak bir drone geliştirmek istediğini, bu drone’un da şirketin pazara katılacağı ilk ürün olacağını sözlerine ekledi.

Çin, dünyanın en büyük otomobil pazarı ve aynı zamanda Volkswagen'in satışlarının en büyük bölümünü oluşturuyor.

Sayfa Yükleniyor...