Volvo’nun gözü Türkiye’de

Volvo Group Trucks Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, gerekli şartların sağlanması durumunda Türkiye'de kamyon üretebileceklerini açıkladı.

Volvo’nun gözü Türkiye’de

Volvo Group Trucks Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, şartları sağlayabilecek güce eriştikten sonra Türkiye'de kamyon üretmeyi arzu ettiklerini söyledi.

2014 yılının Ocak ayı itibariyle bütün servislerin çift markalı yapıya geçeceklerini belirten Büyükakıncı, “Alt yapımızı oluşturuyoruz. Volvo Trucks ve Renault Trucks ekipleri tek ekip haline geldik. Yeni bir bina arayışı içindeyiz. İstanbul'da Anadolu yakasını düşünüyoruz. Bu yeni yapımızla Türkiye'de yeni yatırımlara da başlıyoruz. Özellikle İstanbul'da 3 yeni servisimiz operasyonel duruma geçti. İlk aşamada 100'ün üstünde yeni arkadaş işe alıyoruz" diye konuştu.

Büyükakıncı, İstanbul'a 3. köprü projesi ve diğer projelerin yatırım yapacakları sahaları belirleyeceğini ifade etti.

Yerli otomobil tartışmalarına da değinen Büyükakıncı, şöyle konuştu:

"Bizim de bir yerden başlamamız lazım. Bu işin söylemde kalmayıp başarıya ulaşması için yatırımın da kabul edilebilir bir sürede yatırımcıya geri dönebilmesi için hükümetin de bu konuda mantıklı bir yatırım desteğini kabul etmesi lazım. Yatırım desteğiyle özendirici olduktan sonra birçok babayiğit çıkar."

Büyükakıncı, büyüme stratejilerine ilişkin ise "Türkiye'de uzun, sağlıklı, ayaklarımızın yere sağlam basacağı bir gelecek hazırlıyoruz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...