Wal-Mart 22 bin kişiyi işe alacak

ABD'li perakende sektörü devi Wal-Mart, bu yıl 22 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Wal-Mart 22 bin kişiyi işe alacak

Dünyanın en büyük perakende şirketi Wal-Mart'ın Başkan Yardımcısı Eduardo Castro-Wright, yaptığı açıklamada, ABD'deki insanların daha iyi yaşamasına yardımcı olmak için her gün çok sıkı çalıştıklarını, istihdam yaratmanın bunlardan sadece biri olduğunu belirtti.

Castro-Wright, ''Bu zor ekonomik dönemde, bu yıl binlerce Amerikalıya kaliteli iş yaratmakla iftihar ediyoruz'' dedi.

Bu yıl ABD'de 150 kadar yeni mağaza açmayı ya da mağazaları büyütmeyi hedefleyen şirket, kasiyer, stok görevlisi, mağaza müdürü ve eczacı olmak üzere 22 bin kişiye iş sağlamayı amaçladığını bildirdi.

Sendika destekli grupların ücret ve yan ödemeler konusunda eleştirilerinin hedefi olan Wal-Mart, sağlık sigortası uygulamasında iyileştirme yaparak, bu sigortanın kapsamını tam gün ve yarım gün çalışanları kapsayacak şekilde genişletti. Şirket, çalışanlarının yüzde 94'ünün sağlık sigortası bulunduğunu belirtti.

Şirket bu yıl başında prim, kar paylaşımı ve şirketin emeklilik planına ödemeler aracılığıyla çalışanlarına 2 milyar dolardan fazla ödemede bulundu.

ABD'de ve diğer ülkelerde 2.1 milyondan fazla kişiye istihdam sağlayan Wal-Mart'ın geçen yıl mali yılda gelirleri 401 milyar dolardı.

Sayfa Yükleniyor...