Washington'daki en kötü işe sahip

ABD Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanı Shaun Donovan'ın emlak piyasasını düzeltmek için bir hayli mesai harcaması gerekecek.

Washington'daki en kötü işe sahip

Krizin ne zaman biteceğine ilişkin ilk belirtiler yine ABD'den gelecek. ABD'deki ev fiyatlarının durumu belirleyici olacağı, fiyatların olabileceği en düşük seviyeye yakın olduğu belirtiliyor.

Forbes dergisinin internet sitesinde yer alan bir haberde, ABD Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanı Shaun Donovan'ın kritik görevine değiniliyor.

Haberde "Donovan Washington'daki en kötü işe sahip ancak bunun pek farkında değil gibi" deniyor.

"Donovan emlak piyasasını düzeltebilir mi?" başlıklı haberde, Donovan'ın tam bir optimist olduğu vurgulanıyor ve bakanlığı emlak piyasasını düzeltmede bir "katalizör" olarak kullanmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Donovan'ın çalışan ailelerin ev satın almasını kolaylaştıracak yeni planlar hazırladığı ve düşük gelirlilerin yaşadığı mahalleleri yeniden yapılandırmayı hedeflediği belirtiliyor.

ABD emlak sektörünün orta vadede toparlanabileceğini düşünen Donovan'ın bu iyimserliğiyle, Başkan Barack Obama'nın da takdirini kazandığı belirtiliyor.

Haberde yer alan bir yorumda ise, "Donovan ne kadar optimist olursa olsun, karşısında gelecek 4 yıl içerisinde evini kaybetmesi beklenen 8 milyon kişilik ürkütücü bir kalabalık var. Bu da Donovan'ın işini zorlaştıracaktır" deniyor.

Sayfa Yükleniyor...