Yabancı kaybını yerli turist ile kapattı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yabancı turistteki kayba karşı yerli ziyaretçilerden ciddi ilgi gördüklerini ifade ederek, "Pandemiye rağmen yerli turist temmuzdan itibaren Bodrum'a akın etti. Bodrum'da ikinci evi olanların da kente gelmesiyle ilçemizde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Bu sayede kaybımız bir nebze de olsa hafifledi." diye konuştu.

Yabancı kaybını yerli turist ile kapattı


Aras, gazetecileriyle bir araya geldiği toplantıda, 'a yönelik pandemi sürecinde devam eden yatırımcı ilgisi ve turizm faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Küresel salgının her turizm destinasyonu gibi 'u da olumsuz etkilediğini belirten Aras, yabancı turist sayısındaki kayıplarının yüzde 90'a vardığını, buna rağmen ocak-ağustos döneminde ilçeyi 100 bin yabancının ziyaret ettiğini bildirdi.

Aras, turizm sezonunun pandemi nedeniyle uzadığını, otellerde doluluk oranının sezon sonu olmasına rağmen iyi düzeyde olduğunu kaydetti.

400 BİN KİŞİ KALDI

Yabancı turistteki kayba karşı yerli ziyaretçilerden ciddi ilgi gördüklerini ifade eden Aras, "Pandemiye rağmen yerli turist temmuzdan itibaren Bodrum'a akın etti. Bodrum'da ikinci evi olanların da kente gelmesiyle ilçemizde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Bu sayede kaybımız bir nebze de olsa hafifledi." diye konuştu.

Aras, Bodrum'un resmi nüfusunun yaklaşık 180 bin olduğunu aktararak, "İlçeden ikamet eden nüfusumuz yazlıkçıların gelmesiyle yazları 400 bine ulaşır. Eylül itibarıyla tekrar 200 binlere gerilemeye başlar. Ancak bu yıl söz konusu azalma yaşanmadı. Hala 400 bin kişi Bodrum'da kalıyor. Salgın nedeniyle yazlıkçılar kışın da Bodrum'da kalacak." ifadelerini kullandı.

Diğer yazlık destinasyonları gibi Bodrum'un da en büyük problemlerinden birisinin "yaz ve kış nüfusu arasındaki büyük fark" olduğunu vurgulayan Aras, "Bodrum'a 176 binlik nüfusa göre devletten bütçe ayrılıyor. Bu nüfusa göre polis, memur gibi kamu personeli görevlendiriliyor. Ancak hizmet verdiğimiz kişi sayısı 400 bini buluyor. Yüksek bütçe alabilmemiz ve daha iyi hizmet vermemiz için yazlıkçılarımızdan ikametlerini Bodrum'a almalarını istiyoruz." dedi.


Yabancı kaybını yerli turist ile kapattı - 1

YENİ YATIRIMLAR GELİYOR

Turizmde yaşanan ilerlemenin yerli ve yabancıları cezbettiğini, insanların Bodrum'a tatile gelmek, buradan ev almak, burada yaşamak ve yatırım yapmak için adeta yarıştığını aktaran Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bodrum artık lüks ve üst segment turizmin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çok önemli markalar ilçemize geldi. Turgutreis, Yalıkavak ve Bodrum gibi dünyaca ünlü marinaların varlığı, yat ve ahşap tekne imalatı Bodrum'u benzer destinasyonlardan ayırdı. Denizi, havası, iklimi, marinaları, mavi turları, üst segment turizmi ve birçok açıdan sahip olduğu benzersiz özellikleriyle ön plana çıkan ilçemize gelen turist bir zaman sonra yatırıma yöneldi."

Aras, son yıllarda artan yerli ve yabancı yatırımın pandemi sürecinde de hız kesmediğini belirterek, "Yıllardır atıl olan, yarım kalan oteller önemli gruplar tarafından alınarak yenilenmeye başlandı. Yurt dışından çok seçkin otel markaları Bodrum'a gelmeyi sürdürdü. Salgın nedeniyle ilçemizde ciddi bir konut talebi oldu. Turizmde ve gayrimenkulde yeni projeler hayata geçmeye başladı. Bodrum'da şu anda otel, gayrimenkul, hastane, sağlık turizmi, spor, altyapı gibi tüm alanlarda süren yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolara ulaştı. Bu tutarın daha da artmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...