"Yabancı markalar bu yıl 90 mağaza açacak"

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Kariyo "Bazı yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Yıl sonuna kadar açılan yabancı mağaza sayısı toplamda 90'ı bulacak" dedi.

"Yabancı markalar bu yıl 90 mağaza açacak"

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde yaratılmaya çalışılan algıyı reddettiklerini belirterek, yıl sonuna kadar açılan yabancı mağaza sayısının 90'ı bulacağını belirtti.

Kariyo, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi dönemlerinden birini yaşayan Türkiye'de perakende sektörü büyüme trendini sürdürürken, özellikle yatırım yapan yabancı markaların mağaza saylarını artırma yönündeki politikalarını devam ettirdiklerini vurguladı.

BMD bünyesinde aralarında H&M, Watsons, Deichmann, Puma, Tommy Hilfiger, Mothercare, Hummel, Guess'in de yer aldığı çok sayıda yabancı marka bulunduğunu aktaran Kariyo, darbe girişimine ve bölge ülkelerindeki dalgalanmaların olumsuz etkilerine rağmen yabancı markaların Türkiye'ye olan güvenlerinde bir sarsılma yaşanmadığını ve yeni yatırımların hız kesmeden sürdüğünü aktardı.

Türkiye'de gerek doğrudan kendi yatırımları olan gerekse Türk partnerle pazarda yer alan 17 grubun 2 bin 381 mağazasının bulunduğu bilgisini veren Kariyo, şunları kaydetti:

"Önemli sıkıntılar yaşadığımız 2016’da her şeye rağmen bu markalar yıl başından bu yana 74 yeni mağaza açtı. Yıl sonuna kadar açılan yabancı mağaza sayısı toplamda 90'ı bulacak. Buna karşın yabancı markaların kapanan mağaza sayısı ise 41 ile sınırlı kaldı. Bazı yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunu kesinlikle reddediyoruz. Türk markaları olarak bizler de verimli bulmadığımız mağazaları ticaretin doğal mantığı gereği kapatıyoruz. Bunu Türkiye ekonomisine bağlamak son derece hatalı bir yaklaşım olur. Yabancı markaların yanında kendi markalarımız da mağaza yatırımlarını aralıksız sürdürüyorlar. Bu rakamlar yabancı markaların Türkiye’ye duyduğu güvenin kesin ve en büyük göstergesi."

Sami Kariyo, yabancı markaların da tıpkı Türk markaları gibi altyapıyı güçlendirecek yeni yatırımlara odaklandığını belirterek, markaların bu yatırımlarla istihdama da büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...