Yalçıntaş'tan TTK'ya 'denetçi' itirazı

İTO Başkanı Yalçıntaş, Temmuz'da yürürlüğe girecek Türk Ticaret Kanunu'yla ilgili görüşlerini açıkladı. Yalçıntaş, özellikle dışarıdan gelen denetçilerin yetkilerinin çok fazla olduğu görüşünde.

Yalçıntaş'tan TTK'ya 'denetçi' itirazı

Türk Ticaret Kanunu, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Ancak iş dünyası bazı maddeler konusunda tereddütlü.

İş dünyası bazı maddelerin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor. NTV yayınına katılan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, özellikle dışarıdan gelen denetçilerin yetkilerinin çok fazla olduğu görüşünde.

Yalçıntaş'ın dikkat çektiği bir diğer madde ise şirket ile ortaklar arasındaki borçlanmaların tamamen yasaklanması. İTO Başkanı'na göre tamamen yasaklamak yanlış fakat sınırlama gerekli.

Ankara'nın talepler doğrultusunda belli düzenlemeleri yapacağına inandıklarını belireten Yalçıntaş, şirketlerin özellikle sanal ortamda paylaşmak zorunda oldukları bilgilerin de daha sınırlı olması gerektiğine dikkat çekti.

Bu arada Ankara'dan edilen bilgiye göre Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı, hem eleştiri ve talepleri topluyor, hem de yasanın tamamlayıcısı niteliğindeki ikincil düzenlemeleri hazırlıyor. Bakanlık, iş dünyasını kaygılandıran bazı maddelerin ikincil düzenlemelerle çözülebileceği görüşünde ancak yasanın yürülük tarihinde ise değişiklik olmayacak.

Sayfa Yükleniyor...