Yalıtım yatırımdır!

İZODER’in (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) eski başkanı ve BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, tüketici açısından bakıldığında ısı yalıtımının yüzde 50 enerji tasarufu sağladığını, yazın sıcaktan kışın soğuktan koruduğunu söyledi.

Yalıtım yatırımdır!

Bu yalıtım sağlandığı takdirde sistemin kendisini 4 yılda amorti ettiğini vurgulayan Ürkmez, İZODER’in Şekerbank ile anlaşma yaparak yalıtım kredisi uygulaması başlattığını hatırlattı.

Ürkmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalıtım yatırımdır. Enerji fakiri bir ülkeyiz. Enerji ihtiyacımızın yüzde 75’ini ithal ediyoruz ve 50 milyar dolar para harcıyoruz. Tüketilen enerjinin üçte 1’i konutların ısıtılmasında kullanılıyor. Konutların yüzde 92’sinde yalıtım yok. Yalıtılmış olsa yılda 7 milyar dolarlık bir enerji tasarrufu olacak. Bu parayı biz her yıl havaya savuruyoruz.

Halbuki yalıtım sektörüne yatırım yapılsa 130 bin kişilik istihdam yaratılacak. 130 bin kişilik istihdamı elimizin tersi ile itiyoruz. Bazı sektörleri hızlandırmak için ÖTV, KDV indirimi yapılıyor. Hükümetimiz ve Enerji Bakanlığı yalıtım sektörüne çok özel önem vermeli, KDV yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmeli.”

BTM’den iklim ve yapı şartlarına uyumlu dış cephe mantolama sistemi

Su yalıtım sektöründe faaliyet gösteren BTM, tüm iklim ve yapı şartlarına uyumlu dış cephe mantolama sistemi BTMPLUS’ı tasarladı. Sistemde kullanılan tüm bileşenler her türlü hava şartlarına uygun ve uzun süre yüksek performans almak için geliştirildi.

BTMPLUS’ın tüm iklim ve yapı şartlarında kullanılabileceğini söyleyen Levent Ürkmez, “Isı yalıtım sistemlerinin en önemli bileşeni olan ısı yalıtım levhasında BTMPLUS içinde yer alan Polpan XPS bünyesine su almaz, dona karşı dayanıklıdır, uygulama sırasında ve depolamada ciddi kolaylık sağlar. BTMPLUS ısı yalıtım özelliğini binanın ömrü boyunca yitirmez” dedi.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...