YASED'in yeni başkanı İzzet Karaca

YASED'in yeni başkanı Unilever Türkiye CEO'su İzzet Karaca oldu.

YASED'in yeni başkanı İzzet Karaca

Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nden (YASED) yapılan yazılı açıklamada, derneğin geçen hafta gerçekleşen 30. Olağan Genel Kurulu'nda yeni Yönetim Kurulu'nun belirlendiği hatırlatılarak, dün toplanan Yönetim Kurulunun yeni Başkan olarak İzzet Karaca'yı seçtiği, 2 yıl boyunca YASED Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak Karaca'nın görevine resmen başladığı bildirildi.

Açıklamada, 2 yıldır YASED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Piraye Antika'nın aday olmadığı seçim sonucunda, 15 kişilik Yönetim Kurulu'nda 8 ismin değişmediği, 7 yeni ismin eklendiği, listeye yeni giren isimlerin İzzet Karaca, Bülent Adanır, Güldem Berkman, Akın Kozanoğlu, Galya Molinas, Can Suphi ve Serpil Timuray olduğu anımsatıldı.

İzzet Karaca, Başkanlığa getirilmesiyle ilgili, ''YASED, Türkiye'nin en büyük 200 uluslararası yatırımcısını bünyesinde barındıran ve bugüne kadar çok önemli hizmetler vermiş bir dernek. Böylesine önemli bir derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığına gelmekten çok heyecanlı ve mutluyum. Çok güçlü bir Yönetim Kurulumuz var. Birlikte hem Türkiye'nin daha ileri gitmesi, hem de yatırım ve çalışma ortamının iyileştirilmesi için çalışacağız'' değerlendirmesini yaptı.

2002 yılından bu yana Unilever Türkiye CEO'luğunu sürdüren Karaca, 2009 yılından itibaren bu görevine ilave olarak bölgedeki 12 ülkeden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Unilever Asya, Afrika ve Doğu Avrupa Bölgesi Yönetim Kurulunda görev yapmaya başladı.

Karaca, aynı zamanda Unilever'in küresel başkan yardımcılarından oluşan ''CEO Forum''un da üyesi.

Sayfa Yükleniyor...