'Yaşlı Türkiye'ye evde sağlık hizmeti

Güney Kore'den sonra en hızlı yaşlanan ikinci ülke olan Türkiye'de, 2050 yılında evde bakıma muhtaç kişi sayısı 14 milyonu bulacak. Acıbadem'in, Haziran'da yüzde 54'lük artış sağlandığını açıkladığı evde sağlık hizmeti de bu aşamada önem kazanıyor.

'Yaşlı Türkiye'ye evde sağlık hizmeti

Acıbadem Hastaneleri, şu an için sadece İstanbul'da uygulanan evde sağlık hizmetiyle ayda 3 bin haneye ulaşıldığını açıkladı.

Kısa sürede Acıbadem Hastaneleri'nin bulunduğu tüm illerde hayata geçirileceği belirtilen projede, Haziran ayında yüzde 54 artış yaşandığı kaydedilirken, Türkiye'nin 2050'deki nüfus yapısına dikkat çekildi.

"Güney Kore’den sonra en hızlı yaşlanan ikinci ülkeyiz" diyen Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay, "Ülkemizde ve dünyada yaşlı nüfusunun artışına bağlı olarak kronik hastalıklarda da artış görülüyor. Yatağa bağımlı hastalıkları ve engelli nüfusunu da düşünecek olursak evde bakıma duyulan gereksinim giderek artıyor" dedi.

Turgay, "2050 yılında Türkiye’ de 14 milyon kronik hasta, engelli ve bakıma muhtaç yaşlı olacak. Bu yaşlıların bakımı ve sağlık sorunları için devletin de birçok girişimi olduğunu görüyoruz. Bunun yanında özel ya da kamusal olarak hizmet veren şirketlerin sayısında artış var. Bu konunun önemi hızla artıyor" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...