Yatırım yapılacak 'İzmir'e büyük ödül

Financial Times grubu tarafından organize edilen 2010/11 Avrupa'nın gelecek şehirleri ve bölgeleri yarışmasında İzmir, Güney Avrupa kategorisinde ilk 10'a girdi.

Avrupa kıtasında yatırım tanıtımı konusunda faaliyet gösteren şehir ve bölgelerin katıldığı, iki yılda bir tekrar eden Financial Times grubu tarafından organize edilen ''2010/11 Avrupa'nın Gelecek Şehirleri ve Bölgeleri'' yarışmasına, İzmir adına İzmir Kalkınma Ajansı başvurdu.

Yarışmada Avrupa'daki 223 şehir ile 142 bölgeye ilişkin veri toplanarak altı ana kategori altında değerlendirildi.

Yarışma sonucunda İzmir, Avrupa'nın kuzey, güney, doğu ve batı olarak dört bölgeye ayrılması ile oluşturulan gruplar içinde yer alan ''Güney Avrupa şehirleri'' sıralamasında, Barselona ve Roma gibi çok önemli ve marka olmuş Güney Avrupa şehirleriyle birlikte ilk onda yer aldı.

İzmir ayrıca, yine Güney Avrupa şehirleri arasında, DYY stratejisi kategorisinde dördüncülüğü elde etti. İzmir Valisi ve İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, ''İzmir için gurur verici bir sonuç elde ettik. Güney Avrupa Kategorisinde 99 Bölge arasında ilk 10'a girdik. İZKA'nın yürüttüğü yatırım tanıtım stratejisi de yine Güney Avrupa kategorisinde 4. oldu. İZKA olarak İzmir'in yatırım olanaklarının tanıtımına çok önem veriyoruz'' dedi.

16–19 Mart günleri arasında Cannes'da yapılan ödül töreninde İzmir adına ödülü İZKA Uzmanı Zeynep Solak Tansuğ, Financial Times Direktörü Jacqueline Hegarty'den aldı.

Sayfa Yükleniyor...