Yatırımlar hızlanmadı, 'jumbo jet' pistte kaldı

Referandum sonrası Türkiye'yi kalkışa geçen bir jumbo jete benzeten İshak Alaton "Umduğumuzu göremedik, yatırımlar hala beklemede" dedi.

Yatırımlar hızlanmadı, 'jumbo jet' pistte kaldı

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, referandum sonrası beklediği gibi Türkiye'de yatırımların artmadığını söyledi.

CNBC-e'ye konuşan Alaton, "Seçimlerin normal geçeceğine dair işaretler var. İnsanlar çok tedirgin değiller ise de yurtdışındaki olaylar Ortadoğu ve Kuzey Afrika bunlar da tesir ediyor. Beklediğimiz büyük yatırımları henüz görmedik. 2011 ikinci yarısı hızlanma ihtimali görüyorum" dedi.

İşsizliğin endişe verici olduğunu belirten Alaton siyasilere "Birbirinizle dalaşmayın, Türkiye'yi iyi yönetin " diye seslenirken Merkez Bankası'nı da uyardı: " iyi yolda, şimdilik kontrol altında. Bunu soğuturken biraz fazla ileri gidip ekonomiye yeni bir duraklama devresi başlatması bence çok yanlış olur. Çünkü büyük bir işsizlik problemi ile karşı karşıyayız ve bunun büyük kısmı nitelikli insanların işsizliği."

Alaton TÜSİAD'ın da yatırımlar konusunda Mart ayındaki 40. yıl kutlamaları kapsamında yeni bir çalışma açıklamaya hazırlandığını duyurdu. Alaton, "Daha belirgin yönlerde yatırımların yapılmasıyla ilgili bir çalışma başlattık, TÜSİAD olarak. Ankara'daki resmi görevlilerle. Yeni bir planlama bu. Türkiye'nin hangi yönlerde yatırımlarını büyütmesini ve odaklanmasını amaçlıyor" diye konuştu.

Yatırım alanı olarak tarım, enerji ve sağlığı öneren Alaton, Alarko'nun önümüzdeki 4yılda enerji sektörüne yapacağı 3,5 milyar dolarlık yatırımla birkaç bin kişiyi istihdam edeceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...