Yeni kimlikle ATM'den para bile çekilecek

Sanayi Bakanı Ergün, akıllı kimlik kartlarının 3 yıl içinde herkes tarafından kullanılacağını açıkladı. Kimlik kartlarıyla para çekilebilecek, maça girilebilecek, otobüse binilebilecek.

Yeni kimlikle ATM'den para bile çekilecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, akıllı kimlik kartı uygulamasındaki son durum hakkında bilgi verdi.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Ergün şunları söyledi: "Pilot uygulama Bolu'da yapıldı. 2013 Haziran'dan itibaren yaklaşık 2 milyon vatandaş kullanmaya başlayacak. 3 yılda tüm vatandaşlar yeni kimlik kartını kullanmış olacak. Bu sizinle ilgili birçok özelliği barındıracak. Parmak izinizden, damar izinizden tutun da birçok özelliğiniz orada olacak. Ehliyet görevi görebilecek, banka kartı görevi görebilecek, stadyumlara girerken bilet yerine kullanılabilecek, ulaşım sisteminde akbil yerine kullanılabilecek. İsterseniz bankamatikten para çekeceksiniz. Sağlık hizmetini onunla alabileceksiniz. Bu tür avantajları getirecek" dedi.

CANLI YAYINDA 'KART' SÜRPRİZİ
Ergün bu sözlerinin ardandan bir sürpriz yaparak NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen adına hazırlanmış akıllı kimlik kartını gösterdi.

SIFIR KM'DE BAKIM KARTINA RASTLADIK
Bakan Ergün, otomotiv soruşturmasına ilişkin olarak şunları kaydetti: ''Burada birkaç tane yanlış iş var bu konuda, savcılıklara intikal eden işler bunlar. Tabii savcılık ne karar verecek ona da bakacağız. Sahte imza kullanarak, sahte belgeler düzenlenerek mesela ithalat gerçekleştiriliyor, bunun tabii ki soruşturulması lazım. Bir başka tarafında başka açıdan kullanılmış araçlar sahte belgelerle sıfır araç gibi getiriliyor. Mesela biz bazı soruşturmalarda aracın torpidosunda 10 bin kilometrelik bakım kartına rastladık yani bunlar var.

Öbür taraftan bazı lüks araçlar, lüks jeepler mesela ucuza getirilmek için vergisi az ödensin diye ticari araç niteliğinde getirilmeye çalışılıyor. Binek araçlar hafif ticari araç kılıfına sokularak getirilmeye çalışılıyor. Veya tip onay belgeleri olmadığı halde, uluslararası Avrupa tip onay belgeleri olmadığı halde Avrupa ülkelerinin bazılarından sahte tip onay belgesi düzenleyerek tip onayı varmış gibi piyasaya sokuluyor, bunlarla ilgili bir soruşturma yürüttük ve ilgililerle ilgili suç duyurusunda savcılıklara bulunduk, eminim onlar da gereken neticeyi elde edeceklerdir.''

Ergün, düşen faiz oranlarıyla birlikte alım gücüne destek verecek adımların düşünülebileceğini söyledi.

Siber saldırılara karşı alınan önlemleri değerlendiren Ergün, "Ocak ayında siber saldırılara karşı tüm kurumların katılacağı bir tatbikat yapılacak" dedi.

Sanayi Bakanı, menzili 240-250 km olan füzelerin TSK'nın envanterine gireceğini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...