Yeni turizm mekânı: Afyonkarahisar

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali İhsan Narlı, 11 tescilli evin restorasyon projesinin yapıldığını ve proje bedeli olarak 63 bin 340 TL ödeme yapıldığını söyledi.

Yeni turizm mekânı: Afyonkarahisar

Narlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını ve Müzeler Genel Müdürlüğünce Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gönderilen ödeneklerle, ''Sokak Sağlıklaştırma Uygulaması ve Restorasyon'' çalışmalarına 2003 yılında başlanıldığını ve halen devam ettiğini ifade etti.
        
Yapılan bu çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanacak ödenek durumuna göre, proje kapsamında önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini ifade eden Narlı, şöyle konuştu:
        
''2863 Sayılı Yasa kapsamında çıkartılan taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik kapsamında yapılan 11 tescilli evin restorasyon projesi yapılmış toplam proje bedeli olarak 63 bin 340 TL ödeme yapıldı. 2003 yılında toplam 15 konutun restorasyonu  yapıldı. Bugüne kadar ise 195 adet yapının, sokak sağlıklaştırması kapsamında dış cephe onarımları tamamlandı.''
        
KENTSEL SİT'İN TURİZME AÇILMASI        
Afyonkarahisar'da kentsel sit alanının turizme açılmasını amaçladıklarını belirten Narlı, sit alanında toplu olarak korunan 18 mahalle olduğunu söyledi.
        
Bu mahallelerde 500'ün üzerinde yapı bulunduğunu belirten Narlı, şunları kaydetti:
        
''Biz üçte birinden daha fazlasını şu anda restore etmiş durumdayız. Buradaki evler diğer illerle kıyaslandığı zaman, toplu olarak korunabilen evler. Bu evlerin toplu olarak günümüze kadar gelmesi bir avantajdır. Yine Safranbolu'dan, Beypazarın'dan sonra kentsel sit anlamında Afyonkarahisar, turizme açılabilecek, turizme kazandırabilecek bir yerdir. Bunun çalışmaları içerisindeyiz.''
        
Narlı, Afyonkarahisar'daki tarihi evlerin önümüzdeki günlerde, hem iç turizme hem dış da turizme kazandırılacağının altını çizdi.


Sayfa Yükleniyor...