Köprü ve otoyol zamlarına itiraz

Tüketici Sorunları Derneği, yılbaşında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zammın iptali için mahkemeye başvurdu.

Köprü ve otoyol zamlarına itiraz

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER), 3 Ocak'ta yürürlüğe giren köprü ve otoyol zamlarının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

TÜSODER Hukuk Komisyonunda görevli Aydın Ağaoğlu, dernek üyeleri adına İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğünün köprü ve otoyol geçişlerine yaptığı zam oranının, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ilan ettiği zam oranlarından 5 kat fazla olduğunu savundu.

Çok sayıda tüketicinin yargıya başvurarak zammın iptalini istediğini belirten Ağaoğlu, "Tüketici Sorunları Derneği olarak hukuk komisyonumuza incelettiğimizde bunun kesinlikle iptal edilmesi gereken bir uygulama olduğunu anladık. Buraya bu zammın iptali için dava açmaya geldik” dedi.

Ağaoğlu, ticaret mantığıyla yapılan bu zamların yargıdan döneceğine inandıklarını ifade ederek, "Zamlar ile anayasada seyahat özgürlüğü, sosyal devlet ilkesi ve her yurttaşın mali gücüne göre devlet giderlerine katkı sağlaması ile ilgili ve anayasanın 172. maddesi uyarınca vücut bulan, tüketicilerin korunmasına yönelik devlete yüklenmiş ödev aksatılmıştır. Deniyor ki 'Karayolları ve köprülerdeki fiyat artışı ÜFE’den fazla olamaz'.O halde kendi yönetmeliklerine aykırı oluyorlar” diye konuştu.

Yeni yıl öncesinde uygulanan yüzde 20 oranında indirimin kaldırılması ve yüzde 18'lik yeni artış oranıyla köprü ve otoyollara bir anda yüzde 38 zam geldiğini öne süren Ağaoğlu, açıklamasının ardından beraberindekilerle zammın iptali için dava açmak üzere mahkemeye gitti.

Sayfa Yükleniyor...