Yıldırım, iş hayatında FETÖ'nün temizlenmesi için ölçüyü açıkladı

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün iş hayatından temizlenmesi için "Ölçümüz çok net, hatası olan varsa sistemin içinden alıp gereğini yapacağız. Kurum çalışmaya devam edecek" dedi.

Yıldırım, iş hayatında FETÖ'nün temizlenmesi için ölçüyü açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım "Türkiye İyi Gelecek" konferansında konuştu.

Yatırımcılarla bir araya gelen Yıldırım, iş hayatında FETÖ'cülerin temizlenmesine yönelik ölçüyü açıkladı. 

Yıldırım şunları söyledi: "FETÖ darbe girişiminden sonra bu örgüt mensuplarını bütün alanlardan temizlemek için seferberlik başlattık. Devletin her kademesinde. Bunları belirli kriterleri dikkate alarak temizliği yapyoruz. İş hayatı var. İş hayatıyla ilgili ölçü şu: Ben bir çek verdim, bu acaba FETÖ'cüyse hesap sorarlar mı, böyle sorular geliyor. Böyle şey olur mu ya? Ticaret kendi kurallarında gidecek. Kurumları, şirketleri cezalandıramayız. Ölçümüz çok net, hatası olan varsa sistemin içinden alıp gereğini yapacağız. Kurum çalışmaya devam edecek. Siz de onlarla çalışırken bunu göz önünde bulundurun."

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"VATANDAŞ EKONOMİYE DE AYAR VERDİ"

"Türkiye'de ekonomi normal dalgalanmalar dışında hiçbir değişiklik olmadı. Biz hemen ilk pazartesi bankalar açık her şey tıkır tıkır çalışmaya başladı. Milletimiz darbecilere ayar vermekle kalmadı, ekonomiye de ayar verdi. 11 milyar dolar, tık diye parayı, dövizi bozdurup bankalara yatırdı.

Vergi borcu, sigorta primi, cezalar konusunda vatandaşla helalleşildi.1 kuruş almadan paranızı dışarıdan içeriden getirin bankaya yatırın. Hiçbir vergi soruşturması olmayacak. Garanti ediyorum, Yıldırım garanti. Olursa sorumlusu benim. Kimsenin parasında pulunda gözümüz yok. Yeter ki ekonomiye can verin, büyüyelim. Bir ülkede güven ve istikrar olmazsa hiçbir şey olmaz. Ağustosta 916 milyon dolar net sermaye girişi var. Türkiye bütün şartlar altında istikrar içinde büyümeye devam ediyor. İhracat 28 ayın en fazla artışını yaşadı. Fakat Avrupa'yla ihracat artışı ortalamanın üzerinde, yüzde 10,5. Demek ki söylenenler başka, olanlar başka.

"VATANDAŞIN İŞİNİ GÖRECEKSİNİZ"

Siz bankacılar piyasanın gerisinden geliyorsunuz. Arkadan takip etmek meziyet değil. 15 Temmuz'u vatandaş savurmasaydı paranız da işe yaramayacaktı. Siz de vatandaşın işini göreceksiniz. Kredileri kısmakla olmaz. Vatandaşa güvenin. İflas ertelemeye tedbir aldık. Artık hileli iflas erteleme yok.  İstihdamda esnek çalışma sistemine geçtik.

"KAMU MALİYESİNDE SIKI DURUŞ SÜRECEK"

Kamu maliyesinde sıkı duruşumuzu sürdüreceğiz. Kamuda tasarruf için önemli kararlar aldık, uygulamaya koyacağız.

Turizme kötü başladık ancak Rusya'yla arayı düzeltince bir iyileşme var. 2017 çok daha iyi olacak, tedbirlerini şimdiden alıyoruz. 

"BURNUMUZDAN GETİRİYORLAR"

Türkiye zorluklara rağmen 3 milyon mülteciyi ağırlıyor. Avrupa bir 3 milyar euro para verecek, burnumuzdan getiriyor.  Konuştular mı mangalda kül bırakmıyorlar. Bir fon ayıracaklar dolaş dolaş üç sene sonra konuşmaya başlıyorsun. Yavaş yavaş olacak gibi bir hisse kapılıyorsun. 

"MUHALEFETLE İŞLER İYİ GİDİYOR, BOZAN TARAF OLMAYIZ"

Muhalefetle işler iyi gidiyor, birlik beraberlik iyi. 7 Ağustos'ta biriz, beraberiz dedik öyle yan çizme yok. Herkes mesajını alsın, biz sonuna kadar birlik beraberlik meselesinin arkasındayız. Bunu bozan taraf asla olmayacağız. Bozan tarafı da millete şikayet edeceğiz. Önerilerini alıyoruz, gereğini de yapyoruz."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Binali Yıldırım
  • Ekonomi
  • FETÖ

Sayfa Yükleniyor...