Yıldırım: Türkiye'deki büyük projelerde daha çok yer almak istiyorlar

Ankara'da güneş modülü fabrikası temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, "Kore'ye yaptığımız resmi ziyarette çok verimli görüşmeler oldu. Gördük ki küresel büyük Kore firmaları Türkiye'deki büyük projelerde daha çok yer almak istiyorlar" dedi. Yıldırım, yenilenebilir enerjide yüzde 32 olan payı yüzde 45'e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Yıldırım: Türkiye'deki büyük projelerde daha çok yer almak istiyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde YEKA-Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu yatırım hedefimize bir adım daha yaklaşmamıza vesile oluyor. Alternatif enerji kaynaklarını daha da zenginleştiriyoruz. Türkiye'nin ekonomisindeki dinamizmin en büyük payı özel sektörün girişimci ruhudur.

Kore'ye yaptığımız resmi ziyarette çok verimli görüşmeler oldu. Gördük ki küresel büyük Kore firmaları Türkiye'deki büyük projelerde daha çok yer almak istiyorlar.
Son birkaç yıla bakınca ciddi işbirlikleri yapıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde alt yüklenici olarak Kore'nin küresel markası olan SK firması yer aldı. Çanakkale 1915 Köprüsü de Kore-Türk firmalarının ortak projesi olacak.

Türkiye son 15 yılda kurulu gücünü 2,5 kat artırdı. Yenilenebilir enerji kaynağını yüzde 32'lere çıkarmış durumdayız. Ar-Ge merkezi gerçek anlamda yerlileşmenin de temelini oluşturuyor. 12 ay içerisinde bu tesis bitecek ve ilk ürün hattan çıkacak. Artık zaman paradan daha önemli hale geldi.

Bugün petrolü, doğalgazı konuşurken bundan 30-35 yıl sonra başka enerji kaynaklarını konuşacağız. Güneşi daha fazla konuşacağız. Önümüzdeki zaman içerisinde çok uygun fiyatlarla güneş santrallerinden enerji üretimi mümkün hale gelecek. Vatandaşlarımız birçok konuda ihtiyaçlarını çok daha düşük ve makul maliyetlerle karşılayabilecek. Ülkemizde kurulu gücün yüzde 45'ini yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştürebiliriz. Şu anda yüzde 32'yiz. Yüzde 45'e kısa ve orta vadede çıkabiliriz. Hedefimiz Türkiye'yi yenilenebilir enerji konusunda teknoloji üreten hatta ihraç eden bir ülke konumuna getirmektir. Bugün temeli atılacak tesislerin toplam tutarı 500 milyon dolar. Ar-Ge merkeziyle birlikte tam anlamıyla entegre bir tesis olacak." 

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Binali Yıldırım
  • Rüzgar Enerjisi
  • Enerji
  • Ekonomi

Sayfa Yükleniyor...