Yıldız: Doğalgaza karşı patates bile veririz

Enerji Bakanı Yıldız, kendilerini sadece İran'dan gaz temininin ilgilendirdiğini, karşılığında patates bile verilebileceğini söyledi.

Yıldız: Doğalgaza karşı patates bile veririz

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir grup gazeteci ile sohbet etti.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının sorulması üzerine Yıldız, "Enerji Bakanlığı'nı sadece doğalgaz temini ilgilendirir. Karşılığında ne verildiği bizim için önemli değil, patates bile olur" karşılığını verdi.

Yıldız, Botaş'ın İran'a ödemeyi Amerikan Doları, Tüpraş'ın ise Türk Lirası olarak yaptığını söyleyerek ödemelerin bankalarda nasıl virmanlandığının yönetimini ilgilendirmediğini söyledi.

İran'a karşı uygulanan yaptırımların kapsamının genişletilmesi konusunda ABD ile görüşmelerini 3 Aralık'ta tamamladıklarını belirten Yıldız, ABD'li yetkililere "İran'dan gaz almayın derseniz bu İran yaptırımı değil Türkiye yaptırımı olur" dediklerini söyledi.

Yıldız, ABD'li yetkililerin Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz sözleşmelerinin yaptırımlar kapsamına dahil edilmemesini kabul ettiklerini aktardı.

Türkiye, İran'dan aldığı doğalgazın bedelini Türk Lirası olarak ödüyor. İran ise bu parayla Türkiye'den aldığı altını önce Dubai'ye sonra da ülkesine naklediyor.

Sayfa Yükleniyor...