Yıldız: Dolar gerçek değeri 2,10'u bulmalı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, artan döviz fiyatlarının yine benzer gerekçelerle düşeceğini belirterek "Ben gerçek değerleri olan 2,10 seviyesini bulması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Yıldız: Dolar gerçek değeri 2,10'u bulmalı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldız, "Döviz kararlı ve stabil halini bulmuş değil. Gerek FED'in kararından sonra gerek Merkez Bankası'nın kararından sonra bir düşüş ve tekrar yükseliş yaşadı. Siyasi gerekçelerle artan döviz fiyatları yine benzer gerekçelerle düşecektir. Ben gerçek değerleri olan 2,10 seviyesini mutlaka bulması gerektiği kanaatindeyim.

Büyüme rakamları ne olursa olsun enerji sektörüyle alakalı hedeflerimizde bir değişme yok. İran’la yapılan görüşmelerde doğalgaz önemli konulardan biriydi. Şu anda yapılmış bir anlaşma yoktur. Doğalgaz fiyatları yüksek, İran’da bizi haklı buluyor. Bizim istediğimiz önemli oranda indirim tahkimden sonra belli olacak.

Irak’ta üretildiği kadar ileteceğiz. Üretilmeyen bir petrolün iletilmesi söz konusu değil. Kuzey ırak’tan uluslararası piyasaya sevk edilen petrol yok. Asıl top Erbil ile Bağdat arasında kurulan komitededir. Biz bütün altyapıyı hazırlamış durumdayız" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...