Yıldız Holding, ev dışı tüketim dağıtıcısı G2M'yi satın aldı

Yıldız Holding, ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren G2M'nin Actera Özel Sermaye Fonu'ndaki yüzde 64'lük payını satın aldı.

Yıldız Holding, ev dışı tüketim dağıtıcısı G2M'yi satın aldı
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker

Yıldız Holding'den yapılan açıklamaya göre; Holding ile Actera arasında imzalanan anlaşmayla şirketin elindeki yüzde 64'lük hisse Rekabet Kurulu'nun kararının ardından Yıldız Holding'e geçecek. G2M'nin kurucu ortaklarından Melih Şahinöz ise şirket ortağı olarak görevine devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti, son yıllarda dünyada en hızlı büyüyen pazarların başında ev dışı tüketim sektörünün geldiğine işaret ederek, sektörün Türkiye'de de benzer bir performans gösterdiğini kaydetti.

Yıldız Holding, ev dışı tüketim dağıtıcısı G2M'yi satın aldı - 1

G2M'nin Türkiye pazarının bu alandaki önemli oyuncularından biri olduğunu belirten Serdengeçti, "Her biri kendi alanında güçlü markalarla ve tedarikçilerle uzun yıllara dayanan sağlam ticari ilişkileri var. Satın alım sonrasında da aynı çalışma sistemi devam edecek" ifadelerini kullandı.

Serdengeçti, Yıldız Holding'in geleneksel kanala Horizon ve Hüner Pazarlama, modern kanala ise Pasifik ve Teközel şirketleriyle ulaştığını aktararak, şunları kaydetti:

"Ev dışı tüketimde Eksper Gıda ve Marsa şirketlerimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 10 binden fazla ürünü ve 17 bin kayıtlı müşterisi bulunan G2M, bu özellikleriyle Yıldız Holding'in ev dışı tüketim satış ve dağıtım zincirinin üçüncü ve önemli bir halkası olacak. Yıldız Holding G2M'yi, yeni bir kanala açılımı sağlayan bir portföy şirketi olarak konumlayacak. Şirket, Holding çatısı altında bağımsız olarak varlığını sürdürmeye devam edecek. Yerli ve yabancı pek çok tedarikçi ve markayla çalışan G2M'nin tedarik zinciri ve ürün portföyü mevcut şekliyle Yıldız Holding'de güçlenerek yoluna devam edecek."

Yıldız Holding Mali İşler Başkanı (CFO) Cem Karakaş ise "Türkiye'de hızla büyüyen ev dışı tüketim sektöründeki işlerimiz, G2M'nin bünyemize katılmasıyla daha da gelişecek. 2014 yılında 600 milyon lira konsolide ciro yapan G2M'le Yıldız Holding EDT cirosu yaklaşık ikiye katlanacak" değerlendirmelerini yaptı.

Sayfa Yükleniyor...