Yıldız: Mart'ta doğalgaza zam yok

Enerji Bakanı Yıldız, Mart ayında doğalgaza zam olmayacağını açıkladı.

Yıldız: Mart'ta doğalgaza zam yok

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Mart ayında doğalgaza zam yapılmayacağını ve Şubat ayı rakamlarının uygulanmaya devam edileceğini söyledi.

BOTAŞ her ayın başından itibaren geçerli olacak doğalgaz fiyatlarına dair değerlendirme yapıyor ve zam olup olmayacağına karar veriyor.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, geçen yıl son 62 yılın en soğuk yılı olduğunu belirterek, "Enerji kalemlerinde ciddi artışlar olmuştu ama bu yıl kış daha rahat geçiyor. Böylelikle yalnızca doğalgaz ithalatı ile alakalı olarak geçtiğimiz son dört ay (Ekim-Kasım-Aralık-Ocak) içinde yurtdışına yaklaşık 600-700 milyon dolar daha az para ödemiş olacağız" dedi.

Yıldız, yağış rejimlerinin düzenli olmasıyla, hidroelektrik santrallerinde kaynak depolandığını ve bunun enerji açısından önemli bir imkan olduğunu belirtti.

Yıldız bir soru üzerine komisyonda kabul edilen Elektrik Piyasası Kanunu'nun önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini kaydederek, "1 Ocak 2014'ten itibaren 10 yılı geçmiş elektrik sayacı bedellerini kamu ödeyecek" dedi.

Sayfa Yükleniyor...