Yıldız: Zamları ben de sevmiyorum

Elektrik ve gaza yapılan zamları yorumlayan Enerji Bakanı Yıldız, "Zamdan ben de memnun değilim. Gerekçeleri açıklamam bu zammı sevdiğim anlamına gelmez" dedi.

Yıldız: Zamları ben de sevmiyorum

Elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek zamlarla ilgili tartışma sürüyor.

Ankara'da gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Bunun bir zorunluluktan kaynaklandığını, ham petrol fiyatlarının artmasıyla beraber, döviz fiyatlarının da artmasının, böyle bir olumsuzluk doğurduğunu söylemeliyim. Bölgede siyasi gerilim arttıkça petrol fiyatı düşmez. Doğalgazı aldığımız fiyatın altından vatandaşımıza verdik" dedi.

Zamdan memnun olmadığını belirten Yıldız, "Gerekçeleri açıklamam bu zammı sevdiğim anlamına gelmez" diye konuştu.

Muhalefetin eleştirilerine de yanıt veren Enerji Bakanı, "Anamuhalefetin ülke yönetim ile herhangi bir problemi yok. Bunu omuzumuzda taşıyan biziz. Bir işin nasıl olacağını değil, nasıl olamayacağını söyleyen bir zihniyetin katkı koyma ihtimalı zayıf" dedi.

Bakan Yıldız, dünyanın en pahalı doğalğazının Türkiye'de satıldığı iddiasını da "30 Mart'a kadar 27 AB ülkesinde en ucuz doğalgaz bizdeydi" şeklinde yanıtladı.

Yıldız, herkesin doğalgazın ithalatından şikayet ettiğini, bu şikayeti en aza indirebilmek için ise yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması gerektiğini söyledi.

Elektriğe 1 Nisan'dan itibaren yüzde 8, doğalgaza da yüzde 19 zam gelmişti.

Sayfa Yükleniyor...