Yıllık izin uygulaması değişiyor

Hükümet, Meclis'e gönderilen torba yasayla, halen üçe bölünebilen yıllık ücretli izinlerin beşe bölünmesini öngörmüştü. Ancak Meclis Komisyonu bu hükmü değiştirdi ve bir bölümü en az 10 gün olmak üzere izinlerin herhangi bir sınırlama olmadan kullanılmasına karar verdi.

Yıllık izin uygulaması değişiyor

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren yıllık ücretli izin düzenlemesi yenileniyor.

Çalışanlar, yıllık ücretli izinlerinin bir bölümünü, en az 10 gün olarak kullanacak, geriye kalan izinler ise, herhangi bir sınırlama olmadan kullanılabilecek.

İşçi ve işverenin anlaşması halinde bir günlük yıllık izin de alınabilecek.

Halen yürürlükte olan yasaya göre çalışanlar, yıllık ücretli izinlerini üçe bölerek kullanabiliyor ve iznin bir bölümü, en az 10 gün olarak alınabiliyor. Çalışanlar, yılda bir kez, bir günlük yıllık izin de yapabiliyor.

Hükümet, Meclis'e sevkedilen torba yasa tasarısıyla yıllık ücretli izin kullanımını yeniden düzenledi.

Torba tasarıda, kısa süreli yıllık izin kullanımına imkan sağlandı ve yıllık izinlerin, her biri 6 günden az olmamak üzere beşe kadar bölünmesinin önü açıldı.

Ancak tasarının komisyon görüşmeleri sırasında işçi ve işveren temsilcileri, bu düzenlemeye itiraz etti.

İşçi ve işverenin ortak talebi, önerge haline getirilerek tasarıya eklendi.

Komisyonda kabul edilen son düzenlemeye göre çalışanlar, yıllık izinlerinin bir bölümünü en az 10 gün olarak kullanacak.

Geriye kalan izinler ise, işverenle de uzlaşma sağlanarak herhangi bir sınırlama olmadan kullanabilecek.

İzinlerin bölünebileceği sayı sınırı olmayacak. İşverenin de onay vermesi halinde çalışanlar, birden çok seferde bir günlük izne çıkabilecek.

Sayfa Yükleniyor...