Yılmaz: Aldığımız tedbirler yeterli olur

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, son tedbirlerin yeterli olacağını düşündüklerini belirterek, "Yeterli olmazsa Hazine ve hükümetten destek gelmesi gerek" dedi.

Yılmaz: Aldığımız tedbirler yeterli olur

Merkez Bankası'nın aldığı son kararlar piyasalarda ve kamuoyunda tartışma yarattı.

İki gün önceki toplantıda zorunlu karşılık oranlarında beklenmedik bir artışa giden Merkez Bankası'nın kararı özellikle bankalarda şok etkisi yarattı.

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) gündem toplantısında konuşan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz aldıkları kararlarla ilgili açıklama yaptı.

Yılmaz şunları söyledi: "Aldığımız kararların etkisinin bankacılık sistemi üzerinde etkisi var, Merkez Bankası da bunun bilincinde olarak bu kararları aldı. Kredilerde bir yavaşlama var ama nominal olarak yeterli değil.

Bu tedbirlerin yeterli olacağını düşünüyoruz olmazsa Hazine'den ve hükümetten destek gelmesi ve tedbirler alınması gerektiğini düşünüyoruz. Her günkü likiditeye göre piyasaya likidite verme uygulaması devam edecek, limit söz konusu değil. Finansal istikrar da fiyat istikrarı da önemli ve gerekli, bu ikisini beraber sağlayacak düzenlemeler düşünülüyor."

Yılmaz, 18 Nisan'da görev süresinin dolduğunu hatırlatarak, "O gün itibariyle ben bankadan ayrılacağım" dedi.

Sayfa Yükleniyor...