Yılmaz giderayak uyardı

Görev süresi haftaya dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, son toplantısında uyarılarda bulundu. Yılmaz, enflasyonun ve cari açığın artacağını söyledi.

Yılmaz giderayak uyardı

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada cari açık ve enflasyon konusunda uyardı.

Merkez Bankası Başkanı olarak son kez basının karşısına geçen Yılmaz, küresel ekonomiye dair aşağı yönlü risklerin ortadan kalkmadığını söyledi.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Emtia fiyatlarındaki artış eğiliminin devamı küresel ekonomiyi yavaşlatacak bir risk unsurudur. Emtia fiyatlarındaki artış enflasyon baskısını artırıyor. Kısa vadede düşük baz etkisiyle de cari açıktaki artış eğilimi devam edecek.

Son dönemdeki tedbirlerin etkisi 2. çeyrekten itibaren görülmeye başlanacak. Son veriler iktisadi faaliyetteki canlanmanın devamıyla kamu maliyesindeki olumlu görünümün devamına işaret ediyor.

Orta ve uzun vadede enflasyon beklentileri hedeflerimizle uyumlu. Zorunlu karşılık düzenlemeleri ile piyasadan 38 milyar TL likidite çekilmiş olacak.

Önümüzdeki dönemde para politikası fiyat istikrarının kalıcı olarak tesisine odaklanmaya devam edecek."

Sayfa Yükleniyor...