Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya eski eşine karşı

Yoğurt devi Chobani’nin patronu Hamdi Ulukaya, şirketini halka açabilmek için eski eşinden feragat almak zorunda. ABD medyasına göre, dava Manhattan’da görülecek.

Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya eski eşine karşı

ABD’nin en büyük yoğurt markalarından biri olan Chobani’nin patronu Hamdi Ulukaya, şirketini halka açabilmek için bu hafta mahkemede eski eşine karşı ter dökecek.

Tunceli Pertek kökenli Erzincan doğumlu Kürt işadamı Hamdi Ulukaya, 1997’de dil öğrenmek için gittiği ABD’de kurduğu Chobani markası ile ülkenin en popüler yoğurt markalarından biri haline geldi.

Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya eski eşine karşı - 1

Chobani’nin değeri 2 milyar doları bulurken Ulukaya için yoğurdun Steve Jobs’u benzetmesi yapılıyor. Ancak Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray 2012 yılında şirketin yüzde 53’ü üzerinde hak iddia eden bir dava açtı.

New York’ta çocuk doktorluğu yapan Giray, Chobani’nin temelini oluşturan bir peynir fabrikasında kendi yatırımının da bulunduğunu iddia ediyor. Hamdi Ulukaya ise Ayşe Giray’ın Chobani’de hissesi bulunmadığını savunuyor. 

Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya eski eşine karşı - 2

Birkaç yıl evli kalan çift 1999’da boşanmıştı. Bu davanın çözümü, şirket yönetimi ve geleceği açısından önem taşıyor. Çünkü Chobani’nin borsaya açılması planlanıyor. Şirketin halk arzı için de ortaklık yapısının netleşmesi ve bu davanın sonuçlanması gerekiyor.

Sayfa Yükleniyor...