Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya, kahve zinciri satın aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yoğurt markasıyla öne çıkan girişimci Hamdi Ulukaya, şimdi de bir kahve zincirine ortak oldu.  Kahve ithalatı yapan ve küçük bir kafe zinciri işleten şirkete yatırımcı olarak katılan Ulukaya, şirketi büyütmeyi amaçlıyor.

Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya, kahve zinciri satın aldı

Yoğurt devi Chobani’nin patronu Hamdi Ulukaya, 'La Colombe' isimli  kahve zincirine ortak oldu. 

New York Times gazetesi, merkezi Philadelphia'da olan ve New York dahil 3 büyük kentte kafeleri bulunan şirketin 150 dükkana ulaşmayı amaçladığını bildirdi. 

Gazeteye göre Ulukaya, şirket yönetiminde görev almayacak ve yoğurt işlerine odaklanacak. Ulukaya'nın,  şirkete geçen yıl 28.5 milyon dolar veren bir başka yatırımcının payını aldığı kaydedildi. 

Gazeteye konuşan Hamdi Ulukaya, şahsen kahveyi değil, çayı tercih ettiğini ve kendisi gibi kahveye mesafeli duran tüketicilere kahveyi sevdirmek istediğini söyledi. 

Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya, kahve zinciri satın aldı - 1 ‘La Colombe’ kahve zinciri ABD’de son dönem hızlı büyüme trendine giren genç bir marka.

HAMDİ ULUKAYA KİMDİR?

Tunceli Pertek kökenli Erzincan doğumlu işadamı Hamdi Ulukaya, 1997’de dil öğrenmek için gittiği ABD’de kurduğu Chobani markası ile ülkenin en popüler yoğurt markalarından biri haline gelmişti.

Sayfa Yükleniyor...