Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya koltuğunu kaybedebilir

New York’ta kurduğu yoğurt markası Chobani ile ün yapan Hamdi Ulukaya'nın, şirkete yatırım desteği veren fon tarafından CEO’luktan alınacağı konuşuluyor.

Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya koltuğunu kaybedebilir

Yoğurt sektörünün Steve Jobs’u olarak ABD’de büyük sükse yapan işadamı Hamdi Ulukaya zorda.

Türkiye’den yıllar önce ABD’ye göçen ve 2005 yılında New York’ta kurduğu yoğurt markası Chobani ile ülke çapında popülerleşen Hamdi Ulukaya, şirkete yatırım desteği veren fon tarafından CEO’luktan alınacağı konuşulmaya başlandı.

Yerine, şirketin başkanı ve COO’su Kevin Burns’ün getirilmesinin söz konusu olduğu kaydediliyor.

2007 yılında Türk usulü süzme yoğurt üretimine başlayan ve Greek Yogurt (Yunan yoğurdu) adıyla başarılı olan Ulukaya, 2009'da, The Business Review dergisinin '40 yaş altı en başarılı 40 girişimci' listesinde yer aldı

Geçen yıl Chobani’ye 750 milyon dolar yatırım yapan TPG fonunun (Türkiye’de de rakı üreticisi Mey İçki’ye yatırım yapmıştı), Ulukaya’nın yerine bir başkasının getirilmesi için arayış içinde olduğu biliniyor.  Çünkü 2013’te yaşanan ve şirketi finansal açıdan sarsan bakterili yoğurt olayı sonrası ürün geri çağırma operasyonundan Hamdi Ulukaya sorumlu tutuluyor.

87 MİLYON DOLARLIk ZARAR
2013’te hatalı üretilen yoğurtların piyasadan geri çekilmesi nedeniyle, Chobani'nin, dördüncü çeyrekte 87 milyon dolar kaybettiği belirtiliyor. Yoğurtlar, Ulukaya’nın 450 milyon dolara Idaho’da açtığı yeni fabrikada, hatalı olarak üretilip piyasaya sürüldüğü için geri çağrılmış, hatanın sebebi olarak da yeni çalışanlara gerekli eğitimin verilmemesi gösterilmişti.

Bir başka suçlama ise, Ulukaya’nın, Idoha tesisinde işler ters giderken ve zarar edilirken, şirketin diğer yöneticilerine hiçbir bilgi vermemesi.

Sayfa Yükleniyor...