Yol var, su var ama elektrik yok

Denizli'de, en yakın yerleşim merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan imarlı arsasına ev yaptıran Oymak ailesi, yolları ve suyu olmasına karşın gerekli yatırım yapılmadığı için 3 yıldır elektriksiz yaşıyor.

Ev sahibi Yüksel Oymak, Şemikler Mahallesi 3201 Sokak'taki imarlı arsasına 2000 yılında ruhsat alarak evini inşa ettiğini söyledi.        

Evlerini 2008 yılında tamamlayarak buraya taşındıklarını belirten Oymak, şunları söyledi:        

''Dönemin Gümüşler Belediyesi evime su bağladı. Denizli Belediyesi de stabilize de olsa evimin önüne kadar yol yaptı. Ama 3 yıldır uğraşmama rağmen evime bir türlü elektrik bağlatamadım. Elektrik ihtiyacımı karşılamak için jeneratör kullanıyorum. Motorin pahalı olduğu için günde ancak iki saat jeneratör çalıştırabiliyorum. Akşam yemeğinden sonra televizyon izlemek istiyorum ve iki saat jeneratör çalıştırıyorum. Daha fazla çalıştıramıyorum. Hem ekonomik açıdan zor oluyor hem de jeneratör çok gürültü çıkarıyor.''
        
BEYAZ EŞYALARI AMBALAJINDA BEKLİYOR
Oymak, elektrikleri olmadığı için eve taşınırken aldıkları beyaz eşyaları ambalajından çıkarmadıklarını belirterek, şöyle devam etti:       

''3 senedir elektriksiz yaşadığım evimde buzdolabı ve çamaşır makinesi kullanılmıyor. Sorunun çözülmesi için defalarca elektrik dağıtım şirketi ve belediye yetkililerine müracaat ettim. Sorunumu çözmediler. AYDEM yetkilileri, 'O bölgeye elektrik veremeyiz. Hatların mesafesi uzak. Yol yok' dediler. Belediye yol açmasına rağmen yetkililer hala çözüm için bir çalışma yapmadı. Geçen ay Başbakanlığa bir yazı yazdım şu ana kadar cevap gelmedi. Çaresizce bekliyorum. Bir an önce elektriğe kavuşmak istiyorum. Çocuklarım evde oturmuyor. 'Bu evde elektrik yok. Biz nasıl vakit geçirelim' diyorlar.''        

Yüksel Oymak'ın eşi Ayşe Oymak da elektrik olmadığı için özellikle kışın elde çamaşır yıkamaktan yakınarak, ''Aldığımız çamaşır makinesini 3 senedir kutusundan çıkarmadık. Buzdolabı da boş bir şekilde duruyor. Yemekleri günlük pişiriyorum. Artan yemek olursa da köpeklere vermek zorunda kalıyorum'' dedi.        

Bölgede elektrik dağıtım işini yapan Aydem AŞ Denizli İl Müdürü İsmail Topkara ise söz konusu konutun, yerleşim alanının dışında kaldığını savundu.        

Topkara, ''O bölgede kentleşme olmadığı için gerekli çalışmayı yapamıyoruz. Ciddi bir yatırım gerekiyor. Potansiyel olmadığı için trafo kuramıyoruz. Kentleşme ya da sanayileşme olduğu zaman gerekli çalışma yapılacaktır. En yakın şebekeye 600 metre uzaklıktaki eve şu an elektrik götürmemiz mümkün değil'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...