Yunan bankalara Türk kancası

İki Yunan bankasının alıcı aradığı, ilgilenenler arasında Türk bankalarının da olduğu belirtiliyor.

Satın alma ve birleşme danışmanlığı alanında faaliyet gösteren USER şirketinin başkanı Erol User, iki Yunan bankasının alıcı aradığını ve ilgilenenler arasında Türk bankalarının olabileceğini söyledi ancak isim belirtmedi.

User, Reuters'a yaptığı açıklamada "Küçük ve orta ölçekli iki Yunan bankası olası alıcılarla bağlantı kurulması için bize yetki verdi. Proje henüz erken aşamada, fakat çok hızlı ilerliyoruz" dedi.

Alıcı arayan bankaların adını açıklamayan User, bir bankanın 20-23 şubesi olduğunu, diğerinin ise orta ölçekli 300 şubeli bir banka olduğunu ifade etti. User, bu bankanın uluslararası faaliyetleri de olduğunu ekledi.

Yunanistan'da 20 ile 30 arasında şubesi olan iki bankadan Proton ve First Business Bank yetkilileri alıcı aramadıklarını ifade ettiler.

FBB'nin CEO'su Stathis Papageorgiou Reuters'a yaptığı açıklamada "Türkiye veya başka bir yerde böyle bir bağlantım olmadı" derken, Proton'da görevli bir yönetici bankanın satılmak yönünde bir girişimi olmadığını ifade etti.

Toplam 300 civarında şubesi olan Yunan bankası Emporiki'nin yönetimine yakın bir kaynak, bankanın birleşme veya satın alma düşünmediğini ve Yunanistan'daki faaliyet planına odaklandığını kaydetti.

Piyasa değeri 1.65 milyar Euro olan ve Balkanlarda da faaliyet gösteren Emporiki'nin yöneticilerine ise ulaşılamadı.

"Nakit ile yapılacak bir satın almadan bahsediyorum, fakat sonunda ortaklıkla da sonuçlanabilir" diyen User, anlaşmanın büyüklüğünün 2 ile 3 milyar Euro arasında olabileceğini belirtti. İlgilenen bankanın adını ise açıklamadı.

Yunan bankaları ülkedeki borç krizi ve ekonomide devam eden daralmanın ardından bilançolarını hasardan korumaya çalışıyorlar. Geri dönmeyen kredilerin düşük oranlarda tutmaya çalışan bankalar, yüksek sermaye yeterlilik oranlarına ulaşmaya çalışıyor.

Yunan bankalarının alıcı aradıklarına dair en son Ziraat Bankası tarafından açıklama yapılmıştı. Bankanın Genel Müdürü Can Akın Çağlar geçen hafta yaptığı açıklamada Yunanistan'daki birçok büyük ölçekli bankadan 'bizi alın' şeklinde teklifler geldiğini söylemişti.

Sayfa Yükleniyor...