Yunanistan batıyor mu?

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'da devlet ödemeleri durdurdu, 1000'in üzerinde lüks otel yarı fiyatına satılıyor.

Komşu Yunanistan'da tarihi günler yaşanıyor. Devletin özel ve kamu kuruluşlarına olan yaklaşık 10 milyar Euro tutarındaki borçlarını ödememesi nedeniyle piyasada yaprak kımıldamıyor. Yunan medyası, hükümetin borçlarını ödeyemediğini dünyaya duyurdu.

Elefterotipia gazetesi, 2010 yılından bu yana inşaat şirketlerine, hastanelere ilaç ve sıhhi malzeme sağlayan şirketlere olan borçların ve KDV iadelerinin ödenmediğini belirttiği haberinde, ülkede yapılan zamları protesto ederek, ''Ödemeyeceğim'' adı altında sivil itaatsizlik eylemi başlatan gruba hükümetin de katıldığını yazdı.

Hükümetin ödeme yapmamasıyla piyasada oluşan likit para sıkıntısı krizi en üst seviyeye çıkarırken, iş dünyası hayli rahatsız.

Haberde ''İşadamları, devletten alacaklarını tahsil edememeleri nedeniyle maaş ve sigorta primleri gibi devlete ve işçilere karşı olan yükümlülüklerini yerine getirememekten şikayet ediyorlar'' ifadeleri kullanıldı.

Kriz ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizmi de etkiliyor. Yunanistan'da, 1000'in üzerinde otel gerçek değerinin çok altında fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Haftalık Real News gazetesi, Atina, Selanik ve adalarda daha önce fiyatı 200 milyon Euro'dan başlayan 5 yıldızlı otellerin fiyatlarının 100 milyon Euro'ya düştüğünü yazdı.

Sayfa Yükleniyor...