Yunanistan borçla ilgili anlaşmaya yakın

Yunan hükümeti ile kreditörleri, borç yapılandırma konusunda anlaşmaya yakın görünüyor.

Yunanistan borçla ilgili anlaşmaya yakın

Yunanistan borçlarıyla ilgili anlaşmaya yaklaşıldı.

Yunanistan ile özel kreditörleri arasında bir süredir devam eden borç takası görüşmelerinde ön anlaşmanın bugün akşam saatlerinde sağlanabileceği bildirildi.

Yunanistan ile kreditörleri arasında borç takası konusunda yürütülen görüşmelerde ortak bir noktaya doğru yaklaşıldığı ve yatırımcıların kaybının yüzde 65 ile 70 arasında olabileceği belirtildi.

Bir bankacılık kaynağı, Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ve özel kreditörlerin temsilcisi IIF Başkanı Charles Dallara ile katıldığı toplantının ardından Reuters'a yaptığı açıklamada, "İki taraf sonuca yaklaşıyor. Yeni tahviller büyük ihtimalle 10 yılı geri ödemesiz 30 yıl vadeli olacak. Kupon ödemeleri kademeli olarak artacak, ortalaması ise yüzde 4 civarında olacak" dedi.

Üç ayrı kaynağın verdiği bilgiye göre borç takası kapsamında ihraç edilecek tahvillerin kuponları tahvilin vadesi boyunca artacak.

Tahvillerin kuponları hakkında görüşmelerin sürdüğü ve rakamların değişebileceği uyarısında bulunan iki kaynak kuponun yüzde 3.5 civarı seviyeden başlayabileceğini ifade etti.

Tahvillerin vadesi boyunca kuponlarının yükseltilmesi için iki ayrı dönem olacağı ifade edildi.

Sayfa Yükleniyor...