Yunanistan IMF ile dirsek temasında

Yunanistan, içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşma konusunda tavsiye almak için Avrupa Birliği'nin yanısıra IMF ile de görüşmeye başladı.

IMF heyeti, Yunanistan'a ulaştı. IMF'den yapılan açıklamada, heyetin teknik yardım imkanını araştıracağı belirtildi.

IMF, teknik yardımın, emeklilik reformu, vergi politikası ve bütçe yönetimi konularına odaklanabileceğini ifade etti.

IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, geçen hafta yaptığı bir konuşma sırasında, IMF'nin Yunanistan'ın politikalarını yakından takip ettiğini belirtmişti.

Diğer yandan Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papaconstantinu, bütçe planının gelecek hafta başına kadar AB'ye birdirileceğini söyledi.

Reuters'a demeç veren Papaconstantinu, Avrupa Birliği'nin planı sorunsuz biçimde kabul etmesini beklediklerini belirtti. Avrupa Birliği heyeti ile yapılan çalışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Yunanistan Maliye Bakanı, AB'nin kendilerinden iki isteği olduğunu kaydetti.

Papaconstantinu, AB'nin Yunanistan'dan, bütçe açığını kısma taahhüdünü yerine getirmesini ve orta vadeli reformlara bütçe açığı üzerindeki etkilerini düşünerek bakmasını istedi.

Yunanistan hükümetinin planı 2009'da yüzde 12,7 olan bütçe açığı/milli gelir oranını 2012'ye kadar AB'nin üst limiti olan yüzde 3'ün altına düşürmeyi içeriyor.

Sayfa Yükleniyor...