Yunanistan IMF'yi devre dışı bırakmak istiyor

Yunanistan Hükümeti, yardım karşılığında ağır koşullar getireceği gerekçesiyle IMF'yi devre dışı bırakmayı planlıyor.

Yunanistan IMF'yi devre dışı bırakmak istiyor

Fransız Le Monde gazetesinde yer alan habere göre, ismi açıklanmayan üst düzey Yunanlı bir yetkilinin Market News International'a (MNI) yaptığı açıklamada, hükümetin IMF'in yardım karşılığında ağır koşullar getireceğinden endişe duyduğu ve geçen ay Avrupa Birliği (AB) zirvesinde alınan kararı değiştirerek IMF'i devre dışı bırakmak istediğini belirtti.

Habere göre, üst düzey yetkili, kararın nedeninin Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou'nun AB zirvesinden bu yana IMF'in finansal destek karşılığında isteyeceği reform ve önlemler hakkında Fon'dan aldığı bilgiler olduğunu ifade etti.

Yetkili, önlemlerin zor olduğu ve toplumda sosyal ve politik huzursuzluk yaratabileceği konusunda kaygılar bulunduğunu vurgulayarak, bu nedenle bazı hükümet üyelerinin IMF konusunda itirazlarını dile getirdiklerini kaydetti.

Financial Times'ın haberine göre ise Yunanistan, vadesi gelen borçlarını çevirebilmek ve Mayıs sonuna kadar ödenmesi gereken 10 milyar Euro tutarındaki borcunu karşılayabilmek için ABD'de yatırımcı arıyor.

Bu amaçla Yunanistan, bu ay ABD'ye 5-10 milyar dolarlık tahvil ihracatı başlatacak.

Yatırımcı tabanını çeşitlendirmek isteyen Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papaconstantinou ise yıl başında açıklanan Asya gezisinin aksine 20 Nisan'dan sonra ABD'ye gezi düzenleyecek.

Sayfa Yükleniyor...