'Yunanistan kepenk indiriyor'

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu, ülkenin kasasında bulunan paranın Temmuz ortasına kadar yeterli olabileceğini belirterek, "Ülke kepenk indiriyor" dedi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu, AB-IMF'den gelecek 5. kredi taksitinin alınamaması halinde ödemelerin yapılamayacağını söyledi.

Yunan basınının haberine göre, Yunan SKAİ televizyonunda yayınlanan bir programa katılan Papakostandinu, alanında değerlendirmelerde bulundu.

''Haziran ayında 5. taksitin serbest kalmaması durumunda ülke ödemeleri durdurmaya gidecek. Ülkenin mevcut nakit durumu Temmuz ayı ortasına kadar yeterli'' diyen Bakan, ülkenin kasasında bulunan meblağın Temmuz ortasına kadar yeterli olabileceğini, bundan sonraki dönemde maaş, emekli maaşlarının ödenemeyeceğini vurguladı.

Papakostandinu, ''ülke kepenk indiriyor'' ifadesini de kullandığı açıklamasında, yerinde kim olursa olsun yine aynı politikayı izleyeceği yorumunda da bulundu.

Müzakerelerin çıkmaza girmesi ve erken seçime gidilmesi olasılığı ile ilgili de konuşan ve ''Şu anda seçim ülke için bir yıkım'' olurdu diyen Maliye Bakanı, öte yandan, ''şu klişeyi de söyleyeceğim, demokraside çıkmazlar yoktur'' ifadesini de kullandı.

Papakostandinu, müzakerelerin son bulması konusundaki şüphesini de dile getirdiği konuşmasında, söz konusu müzakerenin çok zor olduğunu nitekim AB-IMF-AMB(Avrupa Merkez Bankası) ''troykasının'' şu ana kadar olanlar dışında gelecekte olacakları da incelediğini söyledi.

Ülkenin bulunduğu durumu ''zor'' olarak nitelendiren Maliye Bakanı, son bir yıl içinde yapılanların yıllardır yapılmadığını, buna rağmen izlenen programın Yunanistan'ı piyasalara çıkartamadığını belirtti.

Kamu alanındaki reformlara da değinen Papakostandinu, ''Hiç kimse kamu ve harcamalarında eksiltmelere gidilmediğini söyleyemez'' dedi.

Özelleştirmelere de atıfta bulunan Yunanlı Bakan, "Kimse bir taşınmaz veya bir adanın garanti olsun diye verilmesi üzerinde tartışmıyor" diye konuştu. Papakostandinu, vergi kaçakçılığı ile tam olarak başa çıkılamadığını da ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...