Yunanistan nefes almak için zaman istedi

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, kredi derecelendirme kuruluşlarını Yunanistan'a nefes almak için zaman tanımaya çağırdı.

Kopenhag'da CNBC'ye konuşan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, bütçe açığını kısmakta kararlı olduklarını kaydetti

Papandreu, "Planımızın işlemesi ve sonuç vermesi için bir zaman köprüsüne ihtiyacımız var. Bu zaman köprüsünü geçeceğiz. Para sorunumuz yok. Nispeten daha maliyetli olsa da piyasadan fon sağlayabilecek durumdayız. Bu konuda endişeli değilim. Kredi derecelendirme kuruluşları bize nefes alacak bir ara tanırlarsa, ülkemizde gerekli değişimi yapma konusundaki kararlılığımızı ve bu değişimi gerçekleştirebileceğimizi gösterebiliriz" dedi.

Papandreu, piyasaya "Avrupa Yunanistan'ın arkasında" mesajını verdi.

"Brüksel desteğini gösterdi. AB'deki büyük ekonomilerden, Avrupa Merkez Bankası'ndan, Eurogroup'tan, AB Komisyonundan bizi destekleyen açıklamalar geldi. Bu da piyasa için güçlü bir mesaj. Avrupa, Yunanistan'ın arkasında." diyen Papandreu, yatırımcıya Yunanistan'ın planına ve rekabetçi gücüne odaklanmasını önererek şunları söyledi:

"Olası tepkilere rağmen, planımızı uygulamakta kararlıyız. Bunu gördüğünde yatırımcı da rahatlayacaktır. Parlamentonun çoğunluğunun ve sivil toplumun desteğine sahibiz. İnsanlar bizden kolay adımlar atmamızı beklemiyorlar, elbette zor seçimler yapacağız. Amacımız, birkaç aylığına çözüm getirmek değil, problemlerin köküne inmek. Yatırımcıya mesajımız da bu. Kendi ayakları üzerinde duran bir Yunanistan hem bizim, hem yatırımcıların çıkarına olur. Ben derin değişimler yapmak için Yunanistan'ın rekabet gücünü gösterebileceği bir yol izlemesi için seçildim. Örneğin, yeşil gelişim Yunanistan'ın çok potansiyeli olan bir alan. Avrupa'nın en büyük rüzgar enerjisi potansiyeli bizde. Bu da Yunanistan'a yatırım için gelecek vaad eden bir alan."

Sayfa Yükleniyor...